07/09/10 21:33

4Troxoi

autoblogger

ETHEA

Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών αυτοκινήτου

Forum για την βελτίωση και τεχνικά θέματα του αυτοκινήτου. Προβλήματα, προτάσεις και λύσεις.

Re: Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών αυτοκινήτου

Δημοσίευσηαπό BASSstarlet » 30/07/09 0:54

Aν είναι φρέσκο το ρετσίνι, φεύγει με χλιαρό ή ζεστό νερό.
BASSstarlet
4TF N2 Driver

Δημοσίευσηαπό elteo » 01/08/09 14:22

Στο αμάξι της αδερφής μου έχει σε κάποια σημεία πίσω ελαφρύ θάμπωμα στο χρώμα. Τι μπορώ να κάνω για να το «σβήσω»; Αλοιφή, κερί ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
elteo
4TF F15 Pilot

Δημοσίευσηαπό xenos » 01/08/09 17:43

elteo έγραψε:Στο αμάξι της αδερφής μου έχει σε κάποια σημεία πίσω ελαφρύ θάμπωμα στο χρώμα. Τι μπορώ να κάνω για να το «σβήσω»; Αλοιφή, κερί ; :hmmm:

αλοιφή ψιλή (προτείνονται πολύ καλές, όχι μουφιές πράκτικερ κλπ)
ΕΚΛΑΠΗ Yamaha XT600E MΠΛΕ-ΑΣΠΡΟ
Αρ.Κυκλοφορίας ΙΗΚ 69
φωτό: http://img148.imageshack.us/i/63535461.jpg/

:vava: :( :sorry:
Άβαταρ μέλους
xenos
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό aserf » 03/08/09 15:13

Στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου μου έχει κάτι λεκέδες αγνώστου ταυτότητος ( :shifty: ) από όταν το αγόρασα και θέλω να τους αφαιρέσω. Σκέφτομαι να το πάω για εσωτερικό καθαρισμό οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πέραν του βιολογικού καθαρισμού που απ' ότι ξέρω πάει γύρω στα 120-150€ υπάρχουν μαγαζιά που καθαρίζουν το εσωτερικό με τη χρήση ατμού, κτλ αλλά που να είναι κατιτίς πιο οικονομικά;
2003 Seat Cordoba Sport 1.4 101 hp > 08/2008 - σήμερα
Άβαταρ μέλους
aserf
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό ArrowsFA1 » 03/08/09 23:46

Ναι υπάρχουν..στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα αλλά μάλλον δεν σε βολεύει. Τιμή γύρω στα 25 €...ψιλοκαθαρίζει, αλλά όχι θεαματικά αποτελέσματα.
It's a tour de farce
ArrowsFA1
4TF N2 Driver

Δημοσίευσηαπό aserf » 04/08/09 1:43

ArrowsFA1 έγραψε:Ναι υπάρχουν..στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα αλλά μάλλον δεν σε βολεύει. Τιμή γύρω στα 25 €...ψιλοκαθαρίζει, αλλά όχι θεαματικά αποτελέσματα.

Η Θεσσαλονίκη όντως μου πέφτει κάπως μακριά...

Επειδή η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια, όταν λέμε βιολογικό καθαρισμός σε τι διαφέρει από τον απλό καθαρισμό με ατμό, είναι απλά ζήτημα των καθαριστικών που χρησιμοποιούνται; Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα;
Άβαταρ μέλους
aserf
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό ArrowsFA1 » 04/08/09 17:52

Ναι, νομίζω πως έχει διαφορά στο αποτέλεσμα (καλύτερος ο βιολογικός), από αυτά που μου έχουν πει βέβαια καθότι εγώ βιολογικό ακόμη δεν έχω κάνει.

Στο καθάρισμα με ατμό στην ουσία σου ψεκάζουν τα καθίσματα με έναν ατμοκαθαριστή απ' αυτούς που βλέπεις στις εκπομπές telemarketing :lol: Πιο πολύ τα 'φρεσκάρουν' παρά τα καθαρίζουν...

Κατά τη γνώμη μου ένας καλός βιολογικός καθαρισμός αξίζει τα λεφτά του 100%.
It's a tour de farce
ArrowsFA1
4TF N2 Driver

Δημοσίευσηαπό cosneo » 04/08/09 19:10

Καθαρισμό εσωτερικού με ατμό έχω κάνει και ήμουν ευχαριστημένος με το αποτελεσμα. Ο ατμός υγροποιεί τους λεκέδες και καθαρίζονται ευκολα στα πλαστικά ενώ φρεσκάρει και υγραίνει τις ταπετσαρίες που καθαρίζονται ευκολα μετά με την ηλεκτρική σκούπα. Την μόνη έννοια την είχα στο ταμπλό στο ραδιοCD και στις οθόνες που είδα ότι τα προσέχουν αυτά να μην βραχούν, μη πάρουν υγρασία κλπ. Η όλη διαδικασία γινεται με ατμοκαθαριστές που βγάζουν - χρησιμοποιώντας μόνο νερό - ατμό με πίεση.
Αποτέλεσμα απο βιολογικό καθαρισμό δεν έχω δει αλλά φαντάζομαι ότι χρησιμοποιούν διαφορα προιόντα (σαμπουάν κλπ) χωρίς όμως χημικά κλπ βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και το αυτοκίνητο και σίγουρα γίνεται πιο σχολαστικός καθαρισμός.
Άβαταρ μέλους
cosneo
4TF N4 Driver

Ατμοκαθαρισμος εσωτερικου

Δημοσίευσηαπό wantone » 12/08/09 20:33

Υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που να κανει ατμοκαθαρισμο του εσωτερικου (μοκετες κυριως);
wantone
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό MELCOR » 13/08/09 11:18

KALIMERA PAIDIA.AGORASA TO NISSAN TO XTRAIL ME DERMATINO SALONI K META APO ENA MPANIO IXE MEINEI FENETE TO ANTILIAKO K OTAN EFTASA SPITI EMFANISTIKAN KATI BOULES SE MERIKA SIMIA SAN NA XETHORIASE.EBALA BEBEA META APO MIA EVDOMADA GIATI ELIPSA NERO ME AVA ALLA AKOMA EKI EXOUN MEINEI TI ALLO MPORW NA KANW GIA NA FIGOUN???DEN TO DOKIMASA OMOS ME ZESTO NERO MONO ME KRIO NERO TO EKANA
MELCOR
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 13/08/09 11:25

MELCOR έγραψε:KALIMERA PAIDIA.AGORASA TO NISSAN TO XTRAIL ME DERMATINO SALONI K META APO ENA MPANIO IXE MEINEI FENETE TO ANTILIAKO K OTAN EFTASA SPITI EMFANISTIKAN KATI BOULES SE MERIKA SIMIA SAN NA XETHORIASE.EBALA BEBEA META APO MIA EVDOMADA GIATI ELIPSA NERO ME AVA ALLA AKOMA EKI EXOUN MEINEI TI ALLO MPORW NA KANW GIA NA FIGOUN???DEN TO DOKIMASA OMOS ME ZESTO NERO MONO ME KRIO NERO TO EKANA

Καλως ηλθες στο φορουμ,γραφε στα ελληνικα σε παρακαλω.

Αλατα απο θαλασσα ή ιδρωτα ειναι μαλλον.Ισως καποια κρεμα ειδικα για δερματα να τα καθαρισει.
Same shit different day !
Άβαταρ μέλους
BILL33
Moderator

Δημοσίευσηαπό MELCOR » 13/08/09 11:31

ΟΚ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΟΥ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΙλλ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΚΑΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ??
MELCOR
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 13/08/09 11:42

MELCOR έγραψε:ΟΚ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΟΥ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΙλλ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΚΑΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ??

Και με μικρους χαρακτηρες please :)

Δεν θυμαμαι καποια μαρκα για να σου προτεινω.
Same shit different day !
Άβαταρ μέλους
BILL33
Moderator

Δημοσίευσηαπό aserf » 13/08/09 12:29

Πήγα τελικά το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς τα υφάσματα σε πόρτες, καθίσματα, όσο και τα πλαστικά απέκτησαν πάλι ένα πιο έντονο μαύρο χρώμα. Το κόστος ανήλθε σε 80 €, ενώ χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.
Άβαταρ μέλους
aserf
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό HighFidelity » 13/08/09 12:33

aserf έγραψε:Πήγα τελικά το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς τα υφάσματα σε πόρτες, καθίσματα, όσο και τα πλαστικά απέκτησαν πάλι ένα πιο έντονο μαύρο χρώμα. Το κόστος ανήλθε σε 80 €, ενώ χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Πολύ καλή τιμή νομίζω, χωρίς να γνωρίζω πάντως! Θα ήθελα κι εγώ να το πάω το δικό μου κάποια στιγμή για να καθαρίσουν... Στείλε μου ένα πμ που το πήγες.
:roll:
ΕικόναΕικόναΓρηγόρης
"Γελάς και γελάει μαζί σου όλος ο κόσμος. Κλαις και είσαι μόνος σου."
Άβαταρ μέλους
HighFidelity
4TF S2000 Driver

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Alexakis84, tsl202 και 17 επισκέπτες