04/09/10 2:27

4Troxoi

autoblogger

ETHEA

Φωτογραφία. Ασχολείστε;

Forum για θέματα γενικού, μη-αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος

Re: Φωτογραφία. Ασχολείστε;

Δημοσίευσηαπό balo » 09/12/08 23:32

αλλη μια καλη αλλα λιγο αλμπανικη λυση ειναι να δεσεις μια βιδα στην υποδοχη του τριποδου.στην ακρη της βιδας δεσε εναν σπαγκο με μηκος σχεδον στο υψος σου.ριξε την ακρη του σπαγκου κατω και πατα την με το ποδι σου.τεντωνεις και ...τσουπ! σταθεροτατη η καμερα και μηδεν κουνημα!
Άβαταρ μέλους
balo
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό StavrosG » 09/12/08 23:35

balo έγραψε:αλλη μια καλη αλλα λιγο αλμπανικη λυση ειναι να δεσεις μια βιδα στην υποδοχη του τριποδου.στην ακρη της βιδας δεσε εναν σπαγκο με μηκος σχεδον στο υψος σου.ριξε την ακρη του σπαγκου κατω και πατα την με το ποδι σου.τεντωνεις και ...τσουπ! σταθεροτατη η καμερα και μηδεν κουνημα!

...αλλιώς, το μονόποδο του φτωχού :lol:
qdb.gr | blog | photos
We are the Borg. You will be assimilated. Resistance is futile.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
- Arthur C. Clarke.
Άβαταρ μέλους
StavrosG
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό leonp » 10/12/08 0:01

Δυστυχώς το κούνημα σε μένα εμφανίζεται από το πάτημα του κουμπιού.
Ν Α ___ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Θ Ο Υ Ν ___ Τ Α ___ SUV ___ Μ Ε Σ Α ___ Σ Τ Ι Σ ___ Π Ο Λ Ε Ι Σ
Άβαταρ μέλους
leonp
4TF WRC Driver

Δημοσίευσηαπό HUNTER » 10/12/08 0:35

leonp έγραψε:Δυστυχώς το κούνημα σε μένα εμφανίζεται από το πάτημα του κουμπιού.

Με το δαχτυλο πάτα το ρε,όχι με τα πόδια! :slap:
Άβαταρ μέλους
HUNTER
4TF Gr. B Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 10/12/08 0:35

:lol: Tο πατάει με μίσος, νομίζει ότι θα κάνει φόκους πιο γρήγορα έτσι.
Κωνσταντίνος

For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. L.D.V.

σοφία και πίκρα, ο Ντινοκλής, η πρόστιχιουτ και λοιπές ιστορίες...
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό StavrosG » 10/12/08 0:44

HUNTER έγραψε:
leonp έγραψε:Δυστυχώς το κούνημα σε μένα εμφανίζεται από το πάτημα του κουμπιού.

Με το δαχτυλο πάτα το ρε,όχι με τα πόδια! :slap:

:hahaiv: :hahaiv: :hahaiv: :hahaiv: :hahaiv:
έλεος! απίθανο :ysterical:
qdb.gr | blog | photos

- Arthur C. Clarke.
Άβαταρ μέλους
StavrosG
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Λάππας » 10/12/08 0:47

balo έγραψε:αλλη μια καλη αλλα λιγο αλμπανικη λυση ειναι να δεσεις μια βιδα στην υποδοχη του τριποδου.στην ακρη της βιδας δεσε εναν σπαγκο με μηκος σχεδον στο υψος σου.ριξε την ακρη του σπαγκου κατω και πατα την με το ποδι σου.τεντωνεις και ...τσουπ! σταθεροτατη η καμερα και μηδεν κουνημα!

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται αυτό! :)
Snowclub.gr
...bouncing, floating lightly in impossibly soft powder, you lose and find yourself...
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Λάππας
4TF S2000 Driver

Δημοσίευσηαπό babakos » 10/12/08 11:08

Χρήστος Λάππας έγραψε:
dmitspan έγραψε:καμιά μέθοδος για να μη βγαίνει μια φωτό κουνημένη όταν το φλας είναι κλειστό ακόμα κι αν είναι το iso υψηλό?

Εφόσον η μηχανή σου παρέχει την δυνατότητα, φωτογράφιζε με τον φακού στο μέγιστο διάφραγμα του, αυτό θα σου δώσει την γρηγορότερη δυνατή ταχύτητα κλείστρου.

ή γυρνα σε προτεραιότητα κλειστρου (Tv ή S διακριτικό στη ροδέλλα επιλογής) βάλε μια σχετικά μεγάλη ταχύτητα κλειστρου (π.χ 1/60 sec ή παραπάνω) και ασε τη μηχανή να ρυθμίσει το διαφραγμα..

Βεβαια η καλύτερη λύση ειναι τριποδο και .. remote shutter release (από 20 Ευρώ ξεκινανε)
babakos
4TF N1 Driver

Δημοσίευσηαπό nass » 10/12/08 11:13

Ή φωτογραφίζεις στο "Self-shoot" (πως το λένε αυτό που πατάς το κουμπί και τρέχεις αλαφιασμένος να προλάβεις να κάτσεις μαζί με την παρέα και όλοι μαζί λένε "τσιιιιζ" και η κάμερα λέει "μπι-μπι-μπι-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΚΛΙΚ" ? Αυτό)
nass
Global Moderator

Δημοσίευσηαπό thymios » 10/12/08 11:15

nass έγραψε:Ή φωτογραφίζεις στο "Self-shoot" (πως το λένε αυτό που πατάς το κουμπί και τρέχεις αλαφιασμένος να προλάβεις να κάτσεις μαζί με την παρέα και όλοι μαζί λένε "τσιιιιζ" και η κάμερα λέει "μπι-μπι-μπι-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΚΛΙΚ" ? Αυτό)

απαραίτητη προϋπόθεση αυτό για νυχτερινές λήψεις, τρίποδα κτλ!
Άβαταρ μέλους
thymios
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό jois21 » 10/12/08 11:46

nass έγραψε:Ή φωτογραφίζεις στο "Self-shoot" (πως το λένε αυτό που πατάς το κουμπί και τρέχεις αλαφιασμένος να προλάβεις να κάτσεις μαζί με την παρέα και όλοι μαζί λένε "τσιιιιζ" και η κάμερα λέει "μπι-μπι-μπι-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΚΛΙΚ" ? Αυτό)

:ysterical: :ysterical: :ysterical:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
jois21
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό dmitspan » 15/12/08 15:09

νομίζω ότι έχω αρχίσει και παίρνω το κολάι :)
πχ για να λοκάρει βράδυ σε υψηλή ταχύτητα κλείστρου πρέπει ν'ανεβάσω το iso. 'Οταν όμως θέλω να τραβάω βράδυ κοντινές με υψηλή ταχύτητα δε νετάρει :( κι επίσης αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα παιχνίδια με το άνοιγμα διαφράγματος.

'Ηδη σκέφτομαι με το δώρο χριστουγέννων να πάρω ένα φακό ζουμ (ή τηλεφακό: το ίδιο είναι??)
Άβαταρ μέλους
dmitspan
4TF S2000 Driver

Δημοσίευσηαπό StavrosG » 15/12/08 15:15

dmitspan έγραψε:νομίζω ότι έχω αρχίσει και παίρνω το κολάι :)
πχ για να λοκάρει βράδυ σε υψηλή ταχύτητα κλείστρου πρέπει ν'ανεβάσω το iso. 'Οταν όμως θέλω να τραβάω βράδυ κοντινές με υψηλή ταχύτητα δε νετάρει :( κι επίσης αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα παιχνίδια με το άνοιγμα διαφράγματος.

Όσο λιγότερο το φως, τόσο δυσκολότερη η εστίαση. Ειδικά με τον σχετικά σκοτεινό φακό που διαθέτεις.

'Ηδη σκέφτομαι με το δώρο χριστουγέννων να πάρω ένα φακό ζουμ (ή τηλεφακό: το ίδιο είναι??)

Όχι. zoom είναι και ο 18-55 σου (μεταβαλλόμενο εστιακό μήκος στον ίδιο φακό), σε αντίθεση με τους σταθερούς (prime / fixed focal lense στα Αγγλικά). Τηλεφακό λέμε (γενικά) οποιονδήποτε πάνω από τα 50mm.
qdb.gr | blog | photos

- Arthur C. Clarke.
Άβαταρ μέλους
StavrosG
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό axel12p » 15/12/08 15:30

Έχω τον 18-55 του κιτ της Pentax K100D (ο οποίος είναι αρκετά σκοτεινός) και δε μπορώ να καταλήξω ποιος θα είναι ο πρώτος φακός που θα πάρω. Να επιλέξω έναν σούπερζουμ (πχ 18-250) ο οποίος θα είναι πολύ βολικός αλλά θα εξακολουθήσει να είναι σκοτεινός κ όχι τόσο καλός, ή να πάρω ένα σταθερό 35mm με F2.0; Φοβάμαι μη καταλήξω στον δεύτερο και τελικά με βολέψει ελάχιστα. Έχω καλομάθει από το 10Χ της compact και τώρα μου φαίνονται κάπως αυτοί οι prime. :)
axel12p
4TF A6 Driver

Δημοσίευσηαπό thymios » 15/12/08 15:38

τι θέματα σου αρέσει συνήθως να φωτογραφίζεις;;
αν θέλεις να πας σε μια λύση με μεγάλο ζουμ για να κάνεις τη δουλειά σου, μπορείς να ξεκινήσεις απ τα 28μμ ή ακόμη ψηλότερα και να χει καλύτερη απόδοση...απ την άλλη ο 35άρης σε περιορίζει και μάλλον είναι ειδικός φακός.

Εξαρτάται απ τη θεματολογία σου. Έχεις καταλήξει ή ακόμη το ψάχνεις;;μη μπαίνεις στη διαδικασία να αγοράσεις ένα σωρό φακούς που δε θα δουλέψεις...
Άβαταρ μέλους
thymios
4TF N4 Driver

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντίλογος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: MSN [Bot] και 12 επισκέπτες