balo έγραψε:αλλη μια καλη αλλα λιγο αλμπανικη λυση ειναι να δεσεις μια βιδα στην υποδοχη του τριποδου.στην ακρη της βιδας δεσε εναν σπαγκο με μηκος σχεδον στο υψος σου.ριξε την ακρη του σπαγκου κατω και πατα την με το ποδι σου.τεντωνεις και ...τσουπ! σταθεροτατη η καμερα και μηδεν κουνημα!

leonp έγραψε:Δυστυχώς το κούνημα σε μένα εμφανίζεται από το πάτημα του κουμπιού.

Tο πατάει με μίσος, νομίζει ότι θα κάνει φόκους πιο γρήγορα έτσι.HUNTER έγραψε:leonp έγραψε:Δυστυχώς το κούνημα σε μένα εμφανίζεται από το πάτημα του κουμπιού.
Με το δαχτυλο πάτα το ρε,όχι με τα πόδια!

balo έγραψε:αλλη μια καλη αλλα λιγο αλμπανικη λυση ειναι να δεσεις μια βιδα στην υποδοχη του τριποδου.στην ακρη της βιδας δεσε εναν σπαγκο με μηκος σχεδον στο υψος σου.ριξε την ακρη του σπαγκου κατω και πατα την με το ποδι σου.τεντωνεις και ...τσουπ! σταθεροτατη η καμερα και μηδεν κουνημα!

Χρήστος Λάππας έγραψε:dmitspan έγραψε:καμιά μέθοδος για να μη βγαίνει μια φωτό κουνημένη όταν το φλας είναι κλειστό ακόμα κι αν είναι το iso υψηλό?
Εφόσον η μηχανή σου παρέχει την δυνατότητα, φωτογράφιζε με τον φακού στο μέγιστο διάφραγμα του, αυτό θα σου δώσει την γρηγορότερη δυνατή ταχύτητα κλείστρου.
nass έγραψε:Ή φωτογραφίζεις στο "Self-shoot" (πως το λένε αυτό που πατάς το κουμπί και τρέχεις αλαφιασμένος να προλάβεις να κάτσεις μαζί με την παρέα και όλοι μαζί λένε "τσιιιιζ" και η κάμερα λέει "μπι-μπι-μπι-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΚΛΙΚ" ? Αυτό)
nass έγραψε:Ή φωτογραφίζεις στο "Self-shoot" (πως το λένε αυτό που πατάς το κουμπί και τρέχεις αλαφιασμένος να προλάβεις να κάτσεις μαζί με την παρέα και όλοι μαζί λένε "τσιιιιζ" και η κάμερα λέει "μπι-μπι-μπι-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΚΛΙΚ" ? Αυτό)

κι επίσης αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα παιχνίδια με το άνοιγμα διαφράγματος. dmitspan έγραψε:νομίζω ότι έχω αρχίσει και παίρνω το κολάι
πχ για να λοκάρει βράδυ σε υψηλή ταχύτητα κλείστρου πρέπει ν'ανεβάσω το iso. 'Οταν όμως θέλω να τραβάω βράδυ κοντινές με υψηλή ταχύτητα δε νετάρεικι επίσης αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα παιχνίδια με το άνοιγμα διαφράγματος.
'Ηδη σκέφτομαι με το δώρο χριστουγέννων να πάρω ένα φακό ζουμ (ή τηλεφακό: το ίδιο είναι??)

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: MSN [Bot] και 12 επισκέπτες