Stoixima έγραψε:Εγώ πάντως δε θα έπαιζα με αυτά τα πράγματα... Η απόσταση που έχουν υπολογίσει οι μηχανικοί ανάμεσα στο τιμόνι και στον οδηγό είναι συγκεκριμένη και αντίστοιχα έχουν ρυθμίσει το μέγεθος του αερόσακου, το χρόνο στον οποίο φουσκώνει ακόμα και τη ταχύτητα με την οποία θα ξεφουσκώσει ή οτιδήποτε άλλο.
Μου ακούγεται μεγάλο ρίσκο και θα σου πρότεινα να μη το προχωρήσεις, ότι λύση και αν βρεις. Πάντως είναι ενδιαφέρουσα ιδέα.
Έχεις δίκιο και η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα και αυτό αλλά επειδή είμαι αρκετά ψηλός κάθομαι αρκετά μακρυά από το τιμόνι ...μπας και χωρέσουν τα πόδια, οπότε με την προέκταση θα έρχομαι στα ίσια μου. Το παρακάτω site ωστόσο αναφέρει σαν ασφαλή απόσταση τις 10 ίντσες (25 πόντους) που τις υπερκαλύπτω με άνεση
http://www.airbagonoff.com/Προφανώς δεν έχω την απαίτηση να το κάνω wrc όπου είναι αρκετά κοντά στον οδηγό, καθώς εκεί ο οδηγός είναι πολύ σφικτά δεμένος και σε συνδυασμό με το ΧΑΝΣ προστατατεύται επαρκώς το κεφάλι και ο σβέρκος του.

Μετά από ψάξιμο και ερώτησεις δεν υπάρχει κάτι έτοιμο. Σκέφτομαι μήπως κάποιος σιδεράς μπορεί να φτιάξει στον τόρνο ένα κύλινδρο με σωστές υποδοχές μπρος και πίσω, αλλά δεν ξέρω τι αντοχή θα έχει αυτό, αν μπορεί να είναι ανοξείδωτο για να μην σκουριάζει και έαν το έξτρα βάρος και τα παραπάνω κομμάτια στην κολώνα προσθέσουν κραδασμούς στο τιμόνι. Το κακό είναι πως είμαι αρκετά ...παράξενος ώστε να θέλω μόνο εγώ μία τέτοια μετατροπή και πως είναι δύσκολο να βρεις τεχνογνωσία σε αυτό το θέμα.