09/02/10 17:53

4Troxoi

Επισκευή μικρολακκούβων σε αμάξωμα

Forum για την βελτίωση και τεχνικά θέματα του αυτοκινήτου. Προβλήματα, προτάσεις και λύσεις.

Επισκευή μικρολακκούβων σε αμάξωμα

Δημοσίευσηαπό Geokioy » 01/08/09 11:57

Καλημέρα και καλό μήνα σ' όλους!!! Από δικιά μου απροσεξία προξένησα ζημιά (συγκεκριμένα λακούβα μικρών διαστάσεων γύρω στα 7 εκ.) στο πίσω φτερό από χτύπημα σε αυλόπορτα. Μήπως γνωρίζει κανείς σας αν το φτερό μπορεί να επανέλθει στην αρχική του θέση χωρίς τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων (π.χ. χρήση σφυριού); Το χρώμα είναι άθικτο. Νομίζω υπάρχει μια αλυσίδα από συνεργεία (δεν θυμάμαι όνομα) που επισκευάζει τέτοιες μικροζημιές στο αμάξωμα ασκώντας πίεση με βεντούζες ή κάτι τέτοιο. Το αυτοκίνητο είναι καινούριο (VW Golf VI TSI) και όπως καταλαβαίνεται το θέμα με έχει εκνευρίσει και θέλω να το επισκευάσω το γρηγορότερο!!! Ευχαριστώ!!!
Geokioy
4TF Newbie Driver

Re: Επισκευή μικρολακκούβων σε αμάξωμα

Δημοσίευσηαπό travelman » 01/08/09 12:14

Υπάρχει σχετικό θέμα με αυτό οπότε ρίξε μία ματιά...

viewtopic.php?f=6&t=34781&start=45

Στο τελευταίο πόστ δε, υπάρχει και το εξής βιντεάκι που λίγο πολύ λέει ότι μπορείς να το φτιάξεις εύκολα μόνος σου!

http://www.metacafe.com/watch/501379/re ... airduster/

Θεωρητικά στέκει, ωστόσο δεν ξέρω τι επιπτώσεις στη βαφή έχει η μεγάλη εναλλαγή θερμοκρασιών...

Πάντως όταν ακούς σφυρί μη φαντάζεσαι πως παίρνουν τη βαριοπούλα και βαράνε στο ψαχνό, βάζουνε από πίσω λαστιχένια υποθέματα που μοιράζουν την δυναμη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι όταν στο βαράνε από την πίσω μεριά, αναγκαστικά θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στην πίσω μεριά του φτερού οπότε και στο ξηλώσουν και όταν το ξανατοποθετήσουν είναι αρκετά πιθανό να έχεις τριξίματα.

Υπάρχουν διάφορες φίρμες που κάνουν τέτοιες εργασίες όπως paintbull & chipsaway, γκούγκλισε και αποφάσισε
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό Geokioy » 01/08/09 12:21

Σ'ευχαριστώ πολύ!!! :)
Geokioy
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό xenos » 01/08/09 17:53

travelman έγραψε:http://www.metacafe.com/watch/501379/re ... airduster/

Θεωρητικά στέκει, ωστόσο δεν ξέρω τι επιπτώσεις στη βαφή έχει η μεγάλη εναλλαγή θερμοκρασιών...

Το έχει δοκιμάσει κανένας αυτό? Το έχω δει πολλές φορές αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να πει ότι ναι δουλεύει, το έχω κάνει. :hmmm:
Εικόνα :inlove: mx μου, I Εικόνα you...
Τόσα χρόνια σπατάλησα στο να βλέπω το φύλλο, που στo διάoλo είναι το δάσος?
Άβαταρ μέλους
xenos
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό famas » 02/08/09 21:39

travelman έγραψε:
Πάντως όταν ακούς σφυρί μη φαντάζεσαι πως παίρνουν τη βαριοπούλα και βαράνε στο ψαχνό, βάζουνε από πίσω λαστιχένια υποθέματα που μοιράζουν την δυναμη.

Άσχετο μεν, αλλα έχω δει έκπληκτος τον "γιακούμπ" στη Θεσσαλονίκη να πέρνει μεταλικό σφυρί και να βαράει κανονικά τη λαμαρίνα του καπό. :dizzy: όταν τελειωσε η παραμορφωση είχε ξεφανιστεί.
Ford Focus 1.6
Εικόνα
famas
4TF A6 Driver

Επιστροφή στο Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: leonp και 11 επισκέπτες