Boys βοηθήστε τον άσχετο με το Hyundai...
Πριν απο αρκετά χρόνια μετα απο τράκο πήγα και έβαλα ελατήρια Eibach και αμορτισερ KYB μαύρα (Excel G). To αυτοκίνητο χαμήλωσε 3cm, χωρις να φαινεται σαύρα όμως, ενώ είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στον τρόπο που συμπεριφερόταν σε σχέση με τα λιωμένα μαμίσια. Ειδικα σε ανοιχτες στροφές με βλαμμενο οδόστρωμα οι πλευσεις και περιεργες κλίσεις ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μικρότερες. Σαν να έιχα αγοράσει άλλο αυτοκίνητο. Πολύ καλύτερη και σφιχτή αίσθηση σε κάθε στιγμή. Ήμουν ευτυχής.
Οχι πολλά χρόνια αργότερα, τα ξετίναξα τα αμορτισέρ τελείως μπαινοντας σε χωματόδρομους (χωρις χώμα

κλπ.)
Απο ότι μου έιπαν: 1) το γεγονός οτι το αυτοκινητο ήταν 3cm χαμηλοτερο βοήθησε πολύ στο να πεθάνουν τα Excel G πολύ γρηγορότερα απο την ώρα τους γιατι δεν ειναι φτιαγμένα για χαμήλωμα. Την ώρα της αλλαγής μου έδειξαν το σημειο της διαδρομής του (εμβόλου? πως το λένε) στα μπροστινά που έιχε παρει το ατσάλι ένα σχεδον μωβ χρώμα (σαν καψιμο, κοπωση μετάλλου) υποτιθεται απο την συνεχή φορτιση σε εκεινο το σημειο.
τελως παντων αποφάσισα να τα αλλαξω με τα Ultra SR (τα "χρυσά") της Kayaba που ήταν πιο σπορτιφ σκληρα κλπ κλπ... και όχι πολύ ακριβότερα.
2) μου είπαν επίσης οτι τα Ultra SR είναι για χαμήλωμα και δεν θα έχω την ίδια κόπωση με πρίν.Απο τότε το αμάξι κοπανάει πολυ ασχημα (δεν ακούγεται μεταλλικός θόρυβος) αλλα ανατριχιαστικά γκούπ γκούπ (τα ακούς και τα νιώθεις) σε λακούβες όπου αλλα αυτοκίνητα φίλων περνάνε "κυρία". Νιώθω επισης οτι έχω μεγαλύτερες κλίσεις απο πριν (σε σχέση με τα Excel G, όχι τα μαμίσια που ήταν σκάφες) που ειναι περίεργο...
Κατα τη διάρκεια της τοποθέτησης δεν βαλαμε τα
3α) SM5201 Suspension Mounting Kit 
και το
3β) 910021 Protection Kit (σετ απο bump και cover) 
(δεν ειναι ακριβώς το ίδια, αυτά είναι από monroe, τα έβαλα να πάρετε ιδέα)
3γ) γιατι "δε χρειάζεται, τα δικά του δεν ειναι διαλυμένα, μη χαλας λεφτα τσάμπα"ΤΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΑ 1, 2, 3α, 3β?Τι να κάνω να βελτιώσω εστω λιγο την κατάσταση και τα γκάπα γκούπα, έπρεπε να εχω βαλει 3α και 3β ή δεν εχει σχέση?
Να παω να βάλω μαμισια να το κανω φερρυ μπόουτ ή να κανω υπομονή?Βοηθήστε τον ανάπηρο.