09/02/10 17:08

4Troxoi

ΔΙΛΗΜΑ: ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Ή ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝ.?

Forum για την βελτίωση και τεχνικά θέματα του αυτοκινήτου. Προβλήματα, προτάσεις και λύσεις.

ΔΙΛΗΜΑ: ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Ή ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝ.?

Δημοσίευσηαπό stelios_t » 08/06/07 14:08

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΕΧΩ ΜΙΑ ALFA ROMEO 156 1.8 TS, ΜΟΝΤΕΛΟ 1999, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΛΛΑΞΑ ΜΗΧΑΝΗ (ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ALFA ROMEO). ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ALFA ROMEO, ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΟΧΟ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΡΕΜΑΡΙΕΡΑ (ΧΑΝΕΙ ΥΓΡΑ), ΨΑΛΙΔΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΛΠ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 1450 ΕΥΡΩ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ).

ΕΠΕΙΔΗ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ: ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΑΚΟΜΗ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ALFA ROMEO ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ? (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΤΑ 1450 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ (ΑΛΦΑ) ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΛΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙ ΤΑ 22000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ)!!!
stelios_t
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό G60 » 08/06/07 14:17

Κατ' αρχην εξαρτάται απ τα οικονομικά σου.

Αν είναι να πάρεις πάλι αλφα κράτα τη δική σου.
Με 1500 ευρώ δεν παίρνεις άλλο αμάξι,έτσι κι αλλιώς θα βάλεις κάνα 10άρικο απο πάνω για καινούριο.

Αν είναι να πάρεις άλλη μάρκα,κι εδώ εξαρτάται απ τα οικονομικά σου γιατί μπορεί να μην το φτιάξεις αλλά οι δόσεις θα τρέχουν.
Αν είναι να το αλλάξεις λόγω αξιοπιστίας δώστο δρόμο να ησυχάσεις κι απ τα πανάκριβα αντ/κα κι απ τις μκλς που βγάζουν :iconcool:
トヨタ自動車株式会社
Άβαταρ μέλους
G60
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό kotetsi » 08/06/07 14:17

Καλησπέρα Στέλιο και καλώς ήρθες στο forum.

Καταρχάς μια ερώτηση: η αλλαγή μηχανής γιατί έγινε; Από κει κι έπειτα, αν φοβάσαι πως το αυτοκίνητο θα σου προξενήσει κι άλλα προβλήματα θα πρότεινα -καθαρά για ψυχολογικούς λόγους- να το αντικαταστήσεις. Σήμερα τα αυτοκίνητα δίνονται χωρίς προκαταβολή, με άτοκες δόσεις (ή χαμηλό επιτόκιο), τόσο που η αγορά τους να είναι παιχνίδι. Το θέμα είναι βέβαια ότι τη ζημιά στην Alfa θα πρέπει ούτως ή άλλως να την επισκευάσεις, είτε το κρατήσεις είτε το πουλήσεις, εκτός αν το δώσεις ως προκαταβολή όπως είναι.

Σκέφτεσαι αποκλειστικά για καινούριο αυτοκίνητο ή θα κοιτούσες και για μεταχειρισμένο;

Παράκληση: μη γράφεις με κεφαλαία, είναι δυσανάγνωστα και φαίνεται σα να «φωνάζεις».
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kotetsi
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό dinosm » 08/06/07 14:22

kotetsi έγραψε:Καταρχάς μια ερώτηση: η αλλαγή μηχανής γιατί έγινε;

Το ίδιο ερώτημα έχω και γώ. Επίσης έπεσες σε καμιά λακούβα με ταχύτητα ή το αυτοκίνητο είχε φτιαχτεί μετά από τρακάρισμα?
Άβαταρ μέλους
dinosm
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό stelios_t » 08/06/07 14:33

Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΠΙΕΣΗΣ (ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ)!
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΧ. 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ Η ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ, ΨΑΛΙΔΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ (?) ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ....
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΦΑ!
stelios_t
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό stelios_t » 08/06/07 14:41

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΩ (ΤΑΚΤΙΚΑ SERVICE, OXI ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΙΝ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΨΑΛΙΔΙ (ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟ ΛΟΓΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ)!
stelios_t
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό travelman » 08/06/07 14:41

Εγκάθετος μόουντ όν

Άλφα Ρομέο και χαλάει? μα αυτό είναι αδύνατον! αφού τα έχει λύσει τα προβλήματα αυτά!

Εγκάθετος μόουντ όφφ

Καλωσήρθες στο φόρουμ και σαν μόνη παράκληση σου ζητούμε να γράφεις με μικρά γιατί είναι δυσκολότερα στην ανάγνωση τα κεφαλαία...

Λοίπον εγώ προτείνω να την αλλάξεις και να πάρεις κάτι σε μικρότερη κατηγορία και καινούργιο. Τα αμάξια πλέον της μικρομεσαίας είναι αφάνταστα καλύτερα από ότι ένα μεσαίο 10ετίας. Να σου πω την αλήθεια και εμένα πάντα μου άρεσε η ιδέα μίας μτχ 156 γιάτί ήταν το καλύτερο σχήμα της δεκαετίας και στο δρόμο πηγαίνει φοβερά αλλά κάτι τέτοια ακούω και μου κόπηκε η όρεξη. Μου κόπηκε ολοκληρωτικά δε μετά το παρακάτω βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό leonp » 08/06/07 16:33

Άλλαξες την εργοστασιακή εισαγωγή αέρα, ρούφηξε νερό η μηχανή και έσπασε.

Έβαλες λάθος λάδια στο υδραυλικό τιμόνι, χάλασαν όλες οι τσιμούχες και τώρα στάζει από παντού.
Ν Α ___ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Θ Ο Υ Ν ___ Τ Α ___ SUV ___ Μ Ε Σ Α ___ Σ Τ Ι Σ ___ Π Ο Λ Ε Ι Σ
Άβαταρ μέλους
leonp
4TF WRC Driver

Δημοσίευσηαπό pilotos » 08/06/07 16:49

leonp έγραψε:Έβαλες λάθος λάδια στο υδραυλικό τιμόνι, χάλασαν όλες οι τσιμούχες και τώρα στάζει από παντού.

Για προτεινε ενα καλο λαδι υδραυλικου για Alfa..Εγω εβαλα το Motul dexron II D.Kαλο η κακο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
pilotos
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό G60 » 08/06/07 16:54

Ωχ,οσμίζωμαι κάπνα :lol: :lol:
トヨタ自動車株式会社
Άβαταρ μέλους
G60
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό pilotos » 08/06/07 17:13

G60 έγραψε:Ωχ,οσμίζωμαι κάπνα :lol: :lol:

Δηλαδη??Μαλακια καναμε? :oops:

edit:Μολις το τσεκαρα και ειμαι οκ..Dexron 2 χρειαζεται το Alfaki :yahoo:
Άβαταρ μέλους
pilotos
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό stelios_t » 08/06/07 20:14

ΔΕΝ Άλλαξα την εργοστασιακή εισαγωγή αέρα, επίσης,
ΔΕΝ Έβαλα λάθος λάδια στο υδραυλικό τιμόνι
διότι το service το κάνω μόνο σε εξουσιοδοτημένα της Alfa Romeo!!!
Αλλά το δίλημα μου είναι το παρακάτω...
Τι να κάνω??? Να τη σουτάρω ή να την κρατήσω???
stelios_t
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό endless » 08/06/07 21:43

stelios_t έγραψε:...
Αλλά το δίλημα μου είναι το παρακάτω...
Τι να κάνω??? Να τη σουτάρω ή να την κρατήσω???

κρατα τη φυσικα...
που θα βρεις καλυτερη? :yahoo:
πηγαινε την και σε ενα μηχανικο που αξιζει και θα ειναι μια
χαρα και η μπελα σου και το πορτοφολι σου. :iconcool:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
endless
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό endless » 08/06/07 21:49

travelman έγραψε:Εγκάθετος μόουντ όν

Άλφα Ρομέο και χαλάει? μα αυτό είναι αδύνατον! αφού τα έχει λύσει τα προβλήματα αυτά!

Εγκάθετος μόουντ όφφ

ε ολες οι αιθεριες υπαρξεις εχουν καπριτσια...
ποσω μαλλον οι ιταλιδες... :lol:

travelman έγραψε:Μου κόπηκε ολοκληρωτικά δε μετά το παρακάτω βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU

το παραπανω βιντεο δεν ειναι επισημο του euroncap.
το αμαξι ηταν προπαραγωγης και με ταχυτητα σημαντικα μεγαλυτερη
των 64 χλμ/ωρα. νομιζω οτι ειχε γυρω στα 100χλμ.
οπως και να εχει ομως λογικο ειναι να σοκαρεσαι με τετοια βιντεο, ομως λογικα ειναι και τα αποτελεσματα του βιντεο. :iconcool:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
endless
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό travelman » 08/06/07 23:40

ναι κάπου το γράφει στα σχόλια αλλά μου φαίνεται λίγο ράδιο αρβύλα αφενός μεν γιατί δεν έχει νόημα να το κάνεις στα 100 αφετέρου δε η 147 τα ίδια χάλια είχε

Δεν μπορούσε να είχε σχεδιαστεί μία 156 στην μεταστερική/αξιοπιστική εποχή??? :rant:
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: aggelosf, arismegane, screwdriver και 10 επισκέπτες