Κάβουρας έγραψε:ΥΓ:Αν και ξέρω ότι θα αρχίσουν τα όργανα με αυτό που θα πω...σε νοικιασμένο αμάξι πάντως με 900km να γράφει στο καντραν, είδα σχετικά αισθητή διαφορά στο πώς τράβαγε βάζοντας 100άρα.(υποθέτω ότι ο προηγούμενος είχε 95).Και κάναμε και περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι να ξαναφτάσει η βενζίνη στο 1/2.Βέβαια αυτό είναι άποψή μου και δεν θέλω να πείσω κανέναν να βάλει 100 οκτάνια βενζίνη.Όποιος πιστεύει ότι αξίζει, την βάζει.Εξάλλου ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
ΥΓ2:Στο power tecknics του επόμενου μήνα έχει τέστ με όλες τις 100στάρες βενζίνες με διάφορους κινητήρες και διάφορους τύπους (ατμοσφαιρικούς και turbo) και με λίγα και με πολλά κυβικά...

Στο σιβικ μου η 100άρα το κάνει να δουλεύει ΠΟΛΥ πιο ήσυχα σε ψηλές στροφές. Η κατανάλωση (λτρ/100χλμ) όμως αυξάνεται σημαντικά και επειδή είναι και αρκετά πιο ακριβή βενζίνη τα ευρώ ανά 100 χλμ είναι πολύ περισσότερα (τεράστια διαφορά).
Τράβηγμα: Είναι πιο ήσυχη βενζίνη και επειδή δουλεύει ο κινητήρας ήσυχα ψηλά, νομίζεις ότι έχει καλύτερες επιδόσεις. Δεν το έχω μετρήσει αλλά μου φαίνεται πιο αργό, ιδίως σε χαμηλές στροφές με το γκάζι στο πάτωμα μου φαίνεται ψόφιο. Πάντως η 100άρα καίγεται καλύτερα και ΠΟΛΥ πιο ήσυχα.
Επίσης έχει πιο χαμηλό ρελαντί με τη 100άρα. Να δούμε τι θα βγάλει το περιοδικό για τις 100άρες και αυτά που θα λένε πρέπει να είναι και ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΑ.
ΓΕΝΙΚΑ όσο ανεβαίνουν τα οκτάνια πέφτει η θερμογόνος δύναμη του καυσίμου και έχει καταδικαστεί εταιρεία (Texaco) στην Αμερική που έλεγε ότι βελτιώνει τη κατανάλωση σε ΟΛΟΥΣ τους κινητήρες (μόνο αν έχεις πολύ μεγάλη συμπίεση ή ψηλής πίεσης τούρμπο και με λίγα οκτάνια πρέπει να είναι κομμένο το αβανς).