Tiger έγραψε:Χτες το βραδυ πηγα να βαλω μπρος, αλλα το αυτοκινητο δεν επαιρνε καμία ταχυτητα.Τελικά πηρε την οπισθεν καπως αποτομα,και μετα ηταν να μην τρεχει τιποτα.
Μου ειπαν για πιθανη βλαβη στον δισκο.
Τι λετε;
Ειναι επιδιορθώσιμο;
Tiger έγραψε:Χμ εχω κανει μολις 21.000 χλμ , δεν ειναι πολυ νωρις για να αλλαξω βαλβολίνες;
powergs έγραψε:Tiger έγραψε:Χμ εχω κανει μολις 21.000 χλμ , δεν ειναι πολυ νωρις για να αλλαξω βαλβολίνες;
Βασικά αν το δουλεύεις νορμάλ στις εκκινήσεις το μοτέρ είναι πολύ νωρίς για δίσκο. Ανάλογα με τη χρήση μπορεί να φτάσει και 100.000χλμ μη σου πω και πολύ παραπάνω. Αν σου έχει φαγωθεί όμως ο δίσκος τότε θα αρχίσει στις ψηλές στροφές το μοτέρ να πατινιάρει (κάτι σαν να πατάς ελαφρώς το συμπλέκτη θα δουλεύει) και να δουλεύει όπως κάνουν τα αυτόματα κάπως. Για βαλβολίνες αυτές αν θυμάμαι στα 40.000χλμ αλλάζουν χωρίς να είμαι σύγουρος. Από εκεί και πέρα, μπορεί να είναι κάποιο εξάρτημα εκτός σασμάν (στο Golf II που είχα ήταν οι που υπήρχαν κάτω από το λεβγιέ των ταχυτήτων, στα νέα αυτοκίνητα δεν ξέρω τι έχουν). Για να έχει κάτι το σασμπάν αυτό με τον καιρό θα το δείξει αν πλέον δεν κουμπώνει κάποια ή κάποιες ταχύτητες. Στο Golf δεν κούμπωνε η τρίτη και η πέμπτη. Αλλά αυτό έγινε σταδιακά. Εντάξει τώρα σε 20.000χλμ το σασμάν να έχει πρόβλημα κομάτι δύσκολο....Αλλά στα μηχανικά όλα παίζουν. Με τις πιθανότητες πάντα παίζεις.

Επιστροφή στο Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: chris -honda hrv, Costas Athan, dbekos, lioyfka, topeiros2004 και 13 επισκέπτες