09/02/10 17:09

4Troxoi

Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ

Forum για την βελτίωση και τεχνικά θέματα του αυτοκινήτου. Προβλήματα, προτάσεις και λύσεις.

Δημοσίευσηαπό travelman » 25/06/07 20:16

Mazda 323 170000 χιλιόμετρα, 4 διαφορετικοί οδηγοί 2 εκ των οποίων νεοι και η πρωτύτερη τους ενασχόληση με το αυτοκίνητο ήταν τα ...ματσμποξ. Πώς κάηκε λοιπόν? Πηγαίνω σε ένα χωματόδρομο με πέντε νοματαίους μέσα. Μπροστά βλέπω μία λακούβα με νερο λέω άσε πάμε πίσω μην κολλήσουμε. Πάω λοιπόν να ανέβω ανηφόρα με πέντε μέσα άτομα και όπισθεν (μηδενική πιθανότητα να σπινιάρει δηλαδή). Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε...

Η πλάκα ήταν σε κάποια φάση πάταγα γκάζι, είχα αφημένο το συμπλέκτη, οι ρόδες να μη σπινιάρουν και η μηχανή να μη σβήνει!!!!!
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό klong » 27/06/07 15:39

Opel Astra F το έδωσα με 180.000χιλ. χωρίς να αλλάξω ποτέ δίσκους συμπλέκτη.
Ένας ταξιντζής μου είχε πεί κάποτε ότι το vectra έβγαζε πρόβλημα με τους δίσκους τους αλλάζανε με αυτούς του Astra (F) και δεν τους ξανα-αλλάζανε!!!
Τώρα με το H δεν ξέρω τι θα παίξει. Πάντως δεν τα φτιάχνουν πλέον τα αυτοκίνητα όπως παλιά, μάλλον επίτηδες για να έχουν μικρό χρόνο ζωής και να τα αλλάζουν για να κινείται η αγορά :hmmm:
Η κατάντια του Ελληνικού έθνους φαίνεται από το ότι, όλοι σχεδόν, θέλουν να μπουν στο δημόσιο για να μην αισθάνονται οι μ@λ@κες της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
klong
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό EMMANOYHL » 30/06/07 10:50

jim 78 έγραψε:το rallye μου εχει 75,000 χλμ και εδω και δυο βδομαδες ακουω ενα σφυριγμα απο το ρουλεμαν του συμπλεκτη και οταν ειναι σταματημενο αλλα και εν κινησει,στις αλλαγες ειδικα ακουγεται πολυ εντονα.τι λετε να ετοιμαζομαι για συνεργειο? καποιος με παρομοιο προβλημα?

Φυσικά όχι μόνο να ετοιμάζεσαι αλλά να πας άμεσα!!!
Πως τα κατάφερες σε τόσο λίγα χιλιόμετρα; Μήπως πατάς τον συμπλέκτη στα φανάρια περιμένοντας το πράσινο;
Η γνώση δίνει δύναμη και ο χαρακτήρας σεβασμό!
Άβαταρ μέλους
EMMANOYHL
Moderator

Δημοσίευσηαπό jim 78 » 30/06/07 15:24

οχι φιλε μου δεν ακουμπαω καν συμπλεκτη στο φαναρι η οταν ειμαι σταματημενος ακριβως γιαυτο το λογο αλλα μαλλον το σασμαν γενικα ειναι μια αρρωστια που η peugeot δεν εχει βρει φαρμακο ακομα :(
Άβαταρ μέλους
jim 78
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 30/06/07 15:26

Μπα, μην το λες. Όσον αφορά τον δίσκο, το 406 με 3 οδηγούς άλλαξε συμπλέκτη στα 210.000 χλμ, το 304 κάθε 140 περίπου. Οπότε μην βγάζεις γενικό συμπέρασμα. :)
Κωνσταντίνος
How can I be lost, if I 've got nowhere to go?

Ο εγωίσταρος και ο μουστόγριας!

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό jim 78 » 01/07/07 14:10

παντως σε γενικες γραμμες ειναι το ευαισθητο σημειο τους απο αυτα που ακουω.τωρα οσο για το ρουλεμαν απο χτες σταματησε να κανει θορυβο :hmmm:
Άβαταρ μέλους
jim 78
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 01/07/07 14:14

jim 78 έγραψε:παντως σε γενικες γραμμες ειναι το ευαισθητο σημειο τους απο αυτα που ακουω.τωρα οσο για το ρουλεμαν απο χτες σταματησε να κανει θορυβο :hmmm:

Tο κιβώτιο ναι, θέλει λίγη φροντίδα και προδέρμ. :lol:

Ο συμπλέκτης όμως δεν είναι κατά κανόνα ευαίσθητος, αυτό λέω μόνο. :)
Κωνσταντίνος

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό PuntoLord » 01/07/07 14:24

Καλησπέρα.

Το προηγούμενό μου αυτ/το, ένα Fiat Punto GT III το πούλησα μετά από 8 έτη χρήσης & 162.000χλμ, χωρίς να αλλάξω συμπλέκτη αλλά και χωρίς να χρειαζόταν ακόμα.....

Παίζει ρόλο και ο οδηγός βέβαια :iconcool:
BMW E90 320d (177HP)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
PuntoLord
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό jim 78 » 01/07/07 14:31

σε καποιες περιπτωσεις φιλε μου δυστηχως δεν ειναι θεμα οδηγου
Άβαταρ μέλους
jim 78
4TF A5 Driver

Δημοσίευσηαπό JHON_STARLET » 01/07/07 16:19

το starlet τον αλλαξα στα 217 χιλιαδες αλλα ο καινουεγιος εχει μεχρι τωρα αλλα 53 χιλιαδες αλλα δεν τον βλεπω να αντεχει για πολυ ακομα,

το corolla εχει μεχρι τωρα 126 χιλιαδες απο τα οποια τα 66 το τελευταιο χρονο και απο οτι φαινεται εχει ψωμι ακομα.

Κολητου που εχει το τελευταιο astra εχει αλλαξει δισκο μεχρι τωρα 2 φορες μια στα 30 και μια στα 62 και οταν μιλαμε αλλαξε το αμξι εμεινε τελειως στο δρομο απο δισκο0 τωρα εχει 89 χιλιαδες και απο μου ειπε το παιδι θελει αλλαγη.
Άβαταρ μέλους
JHON_STARLET
4TF N2 Driver

Δημοσίευσηαπό EMMANOYHL » 01/07/07 17:38

JHON_STARLET έγραψε:το starlet τον αλλαξα στα 217 χιλιαδες αλλα ο καινουεγιος εχει μεχρι τωρα αλλα 53 χιλιαδες αλλα δεν τον βλεπω να αντεχει για πολυ ακομα,

το corolla εχει μεχρι τωρα 126 χιλιαδες απο τα οποια τα 66 το τελευταιο χρονο και απο οτι φαινεται εχει ψωμι ακομα.

Κολητου που εχει το τελευταιο astra εχει αλλαξει δισκο μεχρι τωρα 2 φορες μια στα 30 και μια στα 62 και οταν μιλαμε αλλαξε το αμξι εμεινε τελειως στο δρομο απο δισκο0 τωρα εχει 89 χιλιαδες και απο μου ειπε το παιδι θελει αλλαγη.

Σίγουρα παίζει σημασία και ο οδηγός και στο καλό και στο κακό. Το δικό μου Astra έχει πολλαπλάσια χιλιόμετρα πολλά από αυτά εντός πόλης και από γυναίκα οδηγό (σύζυγος) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πάντως αυτό με το σταμάτημα του θορύβου μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα το ρουλεμάν. Αυτά αν αρπάξουν δεν γιατρεύονται παρά μόνο αλλάζουν. Παρακολούθησε το να δεις αν ακουστεί ξανά κάτι και πες μας.
Η γνώση δίνει δύναμη και ο χαρακτήρας σεβασμό!
Άβαταρ μέλους
EMMANOYHL
Moderator

Δημοσίευσηαπό georgex » 02/07/07 16:13

Ξεθάβω αυτό το θέμα μετά από πολύ καιρό μπας έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικά με δίσκους/πλατώ/βολάν για Mondeo 2.0. Αλλά και για να ενημερώσω για την αδιαφορία και ασχετοσύνη συνεργείων της Ford, αλλά και της αντιπροσωπείας.

Σε forum της Ford που έγραψα, αναφέρθηκε από άλλον οδηγό, "γνωστό" πρόβλημα, δεν μπόρεσα όμως να έχω άλλη επικοινωνία με αυτόν.

To αυτοκίνητο έχει τώρα περίπου 95.000χλμ, και έμεινε από δίσκο για 7η (ΕΒΔΟΜΗ) φορά.

Ακούστε αυτό (γελάστε ή κλάψτε, ότι θέλετε): Την 5η φορά που έμεινε από δίσκο, αποφάσισε να αλλάξει συνεργείο. Εκεί λοιπόν (εξουσιοδοτημένο Ford) του τον άλλαξαν και του είπαν: "αν σας το ξανακάνει, θα σας βάλουμε τον δίσκο από το 2.0, που είναι πιό ενισχυμένος" (μπορώ να φανταστώ και το ύφος του μηχανικού)

!!! μα το 2λιτρο είναι !!! δηλαδή του έβαλαν τον δίσκο του 1.8 !!!
Τι παθαίνεις άμα δεν έχεις μοντέλο που κυκλοφορεί πολύ έ; Πρέπει να λές πιό μοντέλο είναι όταν το πάς για σέρβις!!!

Υπόψη οτι την τελευταία φορά ήταν σπασμένος ο δίσκος, και όχι φαγωμένος. Όταν πήγαινες να ξεκινήσεις είχες την εντύπωση οτι πατινάριζε, αλλά αν άφηνες απότομα τον συμπλέκτη το αυτοκίνητο ξεκινούσε, με αρκετή δυσκολία βέβαια.
Skoda Octavia 4x4 Combi
Άβαταρ μέλους
georgex
4TF A5 Driver

Re: Πρόβλημα δίσκου/πλατώ σε Mondeo 2.0

Δημοσίευσηαπό Random » 02/07/07 22:10

georgex έγραψε:Στο Mondeo Station 2.0 που έχει ο πατέρας μου, έχει μείνει από δίσκο/πλατώ στα 7.000, 27.000, και τώρα στα 44.000 χλμ.

Έχει ακούσει κανείς για τέτοιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο?

Τις 2 πρώτες φορές αλλάχτηκε στην εγγύηση, για την 3η θα δούμε αύριο τι θα του πούν...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......... :ysterical: :ysterical: :ysterical:

ΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΙΑΠΩΝΑ....

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.................... :rtfm: :rtfm: :rtfm:

JAPAN RULESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Random
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό kotetsi » 02/07/07 22:51

Μπορείς να το σταματήσεις αυτό; Έχεις καταντήσει γραφικός και κουραστικός.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kotetsi
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 02/07/07 22:51

kotetsi έγραψε:Μπορείς να το σταματήσεις αυτό; Έχεις καταντήσει γραφικός και κουραστικός.

+ άπειρο
Κωνσταντίνος

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: arismegane, screwdriver και 11 επισκέπτες