Το ζητούμενο ( όπως στα εργοστάσια ) είναι το κόστος.
Ο ιδιοκτήτης όμως θέλει να έχει και το κεφάλι του ήσυχο, οπότε εφού θα πληρώσει ένα εξάρτημα που έληξε η ζωή του ( μπαταρία ) θα βάλει κάτι λίγο καλύτερο.
Στην περίπτωση σου επειδή κάνεις μικρές διαδρομές, και αφού δεν έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα περιστροφής της μίζας για να εκκινήση ο κινητήρας, κοίταξε για τον χώρι που σου επιτρέπει και τα χρήματα που θα διαθέσης να πάρεις μια μπαταρία γύρω με μεγαλύτερη χωρητικότητα, θα αντέξει περισσότερο δεδομένου ότι για 2 ίδιες μπαταρίες, της ίδια εταιρίας, αυτή με τα περισσότερα αμπ΄ρε εκκίνησης μπορέι να είναι και 50% ακριβότερη, που σημαίνει ότι αν δεν την χρειάζεσαι ( εσύ δεν την χρειάζεσαι ) είναι σπατάλη, και αυτό το έξτρα ποσό να το διαθέσεις για μεγαλύτερη και ποιοτικότερη ( εδώ σηκώνει πολύ νερό πια ) μπαταρία.
Τι εννοώ. Παλαιότερα πριν 10-15 χρόνια έλεγες θα πάρω μια Varta - Yuasa - Bosch και ίσουν σίγουρος γιατί τις έφτιαχναν στα δικά τους εργοστάσια και από την καλή αυτή πιοότητα απέκτησαν και την φήμη τους. Σήμερα που τις φτιάχνουν όπου βρούν το φθηνότερο κοστολόγιο δεν ξέρεις τι είναι, τι, άσχετα αν γράφουν στην μάρκα τις εταιρίες που ήξερες και εμπιστευόσουν.
Παράδειγμα δικό μου, ( έχω 4 αυτοκίνητα, 2 τούρμπο 2λιτρα, το ένα από αυτά είναι τετρακίνητο, 1 2λιτρο ατμοσφαιρικό, και 1 1.8 16βάλβιδο, το μόνο με πολύ υψηλή συμπίεση είναι αυτό, τα τούρμπο έχουν χαμηλή συμπίεση και το άλλο έχει 10:1 ) η μόνη ταλαιπωρία των μπαταριών είναι με τα 2πλά βεντιλατέρ το καλοκαίρι με το AC. Και εγώ κάνω μικρές διαδρομές συνήθως 13+13 χλμ, στο μικρό με την υψηλή συμπίεση είχα πρόβλημα τα καλοκαίρια και τον χειμώνα με την μίζα. Άλλαζα τις μπαταρίες κάθε 1-1.5 χρόνο, εδώ και 6 χρόνια έχω μία από Καρφούρ, και παρόλο που την έχω ξεφορτώσει 2 φορές ταλείως από βλακέία μου με αναμμένα τα φώτα, ακόμα είναι άψογη, και είναι και πολύ υψηλής εκκίνησης σε αμπέρ 540.
2 φορές έχω επισκευάει το δυναμό γιατί είναι και μεγάλη, έχει 70 Αμπερώρια, την μι αφορά στην αρχή, ίσως γιατί τοα ταλαιπώρησαν οι προηγούμενες μπαταρίες, και μία φορά πριν 3 χρόνια, οπότε τι να σου πώ ?
Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, και συνήθως μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο. Όλοι μας έχουμε τις εμπειρίες μας και τις δικές μας προσλαμβάνουσες, εγώ πχ αποφεύγω να κάνω προτάσεις για το ένα ή το άλλο προϊόν, γιατί δεν θα το πληρώσω εγώ, οπότε προτιμώ να εξηγήσω λίγο παραπάνω τι συμβαίνει και ο ενδιαφερόμενος ας πάρει τη δική του απόφαση.
Πάρε παράδειγμα τα λάδια, όλοι λέμε διάφορα, εγώ θα πω ότι αυτό το 1.8 το έχω κάθε μέρα στους κόφτες αρκετές φορές ( κόφτης στις 7.100 ) έχει 320.000 χλμ και ακόμα ξυρίζει, του βάζω Selenia 10-60 Racing, δεν θα του βάλω ψιλό λάδι, ότι και να λέει η θεωρία, αφού άντεξε τόσο, δεν θα κάνω πειράματα, τώρα αν του βάλω ψιλότερο λάδι σίγουρα θα μου χτυπήσει κουζινέτα.