r200 έγραψε:meletis13forever έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,
Σκέφτομαι να βάλω στον κουραμπιέ μου (corsa b) μπουζί ιριδίου. Απλώς έχω μπει σε σκέψεις επειδή ένας τύπος που κάναμε συζήτηση της προάλες μου είπε ότι τα συγκεκριμένα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα, κυλίνδρους κάτι τέτοιο μου είπε. Ισχύει ? Από την μάνα του το αυτοκίνητό μου φορά μπουζί της Bosch με 2 ακίδες. Αν βάλω με μια ακίδα που είναι τα ιριδίου υπάρχει θέμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
χειροτερα θα πηγαινει συνεχισε να βαζεις τα 2ακιδα που προτεινει ο κατασκευαστης τωρα αν θες αλλαξε την μαρκα και πανε σε ngk,champion,beru
Γιατί να πηγαίνει χειρότερα με του ιριδίου ?
Αντιθέτως . Το μόνο που να προσέξεις είναι να βρεις την σωστή αντιστοιχία με τον βαθμό θερμοκρασίας που προτείνει ο κατασκευαστής για το αμάξι σου.
Ιριδίου μπουζί σε σχέση με τον χαλκό και αντέχουν περισσότερα χιλιόμετρα και έχουν μια πολύ μικρή μεν αλλά βελτίωση στην απόδοση (μικρή αλλά "απαλός" αισθητή) .
Επίσης δεν είναι μόνο για αυτοκίνητα επιδόσεων , αλλά για οτιδήποτε αυτοκίνητο . Το κόστος θεωρώ ότι είναι μικρό για να μην κάνει κάποιος αυτή την "βελτίωση" .
Τα Denso (iridium power) είναι ελαφρώς "καλύτερα" (όσων αφορά τις επιδόσεις) από τα NGK (iridium IX) τα οποία όμως διαρκούν ελαφρώς περισσότερο από τα Denso .
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και κατέληξα στα Denso και το αυτοκίνητο μου είναι ένα μικρό αμάξι και όχι επιδόσεων .
Εγώ στα συνιστώ ανεπιφύλακτα . Υπάρχουν και ανεξάρτητες δυναμομετρήσεις στο ίντερνετ που επιβεβαιώνουν την υπεροχή των μπουζί ιριδίου σε σχέση με του χαλκού . Μην φανταστείς τίποτα τρελό ,όπως είπα πολύ μικρή αλλά αισθητή διαφορά και θεωρώ πως λόγο του σχετικά μικρού κόστους αξίζει .
ΥΓ:
ΑΑα επίσης αυτά περί ζημιάς στον κινητήρα ... είναι γνωστός μύθος (να τρυπήσει πιστόνι) και δεν ισχύει . Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.