θέλω να μου πεις, εσύ τι θα κερδίσεις από αυτό? Πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα με την Κίνα σαν υπερδύναμη αντί για την Αμερική?
Εγώ (με την ευρεία έννοια το α' ενικού), σαν καταναλωτής εισαγόμενων αυτοκινήτων έχω πιθανόν να ωφεληθώ από ένα προιόν αν αυτό είναι ποιοτικότερο/φτηνότερο/οικονομικότερο κ.ο.κ. από το αντίστοιχό του στην αγορά.
Για το δεύτερο ερώτημά σου τώρα.
Μπορεί και να είναι αν και εγώ κατά βάθος πιστεύω ότι θα είναι τα ίδια. Όμως η σωστή απάντηση είναι δεν ξέρω - δεν απαντώ που λένε και στα γκάλλοπ. Μπορεί να προβλέψει κάποιος το μέλλον και εν πάσει περιπτώσει αυτός ο κάποιος γράφει σε αυτό το φόρουμ?
Οι Κινέζοι (όχι οι εισαγόμενοι)
γενικά είναι τρελά εθνικιστές και η κυβέρνηση τους είναι για τα πανηγύρια κυριολεκτικά
Δεν νομίζω ότι μια κυβέρνηση που είναι στην εξουσία επί 60 συναπτά έτη συνεχώς, χωρίς εκλογές μάλιστα αλλά με παγκόσμια αναγνώριση, είναι για τα πανηγύρια. Το αντίθετο θα έλεγα. Αν ήταν για τα πανηγύρια θα είχε πέσει σε κανένα χρόνο, άντε καμμιά τετραετία βαριά βαριά. Στο φινάλε και τον Μπερλουσκόνι έχουν για τη εμποροπανήγυρη αλλά πόσες τετραετίες είναι στο σβέρκο των Ιταλών? Όμως τι σημασία έχουν για το θέμα μας αυτά?
Στο θέμα μας τώρα.
Η ασφάλεια, γενικώς και ειδικώς, είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Μάλιστα όποιος την εμπορεύεται είθισται είτε να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας ή και ανασφάλειας για να πουλάει ευκολότερα το προιόν του. Τα παραδείγματα πάμπολλα και όχι μόνο τα βίντεο της Adac.

.
ωστόσο δεν έχω πλέον παρωπίδες τύπου "ιαπωνία ή τίποτα" πλεόν...
)