Γεια χαρά από έναν νέο στην παρέα που ως συνήθως αναζητά βοήθεια. Λοιπόν, σκοπεύουμε με την σύζυγο, να πραγματοποιήσουμε το πρώτο οδικό ταξίδι στην Ευρώπη συνολικής διάρκειας 14/15 ημερών. Είμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο ως προς τον σχεδιασμό αλλά υπολογίζω το ταξίδι εντός του Οκτώβρη (θεού θέλοντος και εργοδοτών επιτρέποντος) με αφετηρία την Β.Ελλάδα. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα Toyota Rav4, με καύσιμο Βενζίνη/LPG και λάστιχα Brigestone Dueler A/T. Οι αρχικές μας σκέψεις είναι οι παρακάτω:
1η Επιλογή: Βελιγράδι – Βουδαπέστη – Βιέννη - Πράγα
2η Επιλογή: Βόρεια Ιταλία (μέσω Ανγκόνας) – Μασσαλία – Λιόν - Παρίσι.
Θα ήθελα και την προσωπικής σας άποψη σχετικά με τα δύο παραπάνω σενάρια και ποιο θεωρείται καταλληλότερο για έναν πρωτάρη.
Αρχικά με προβληματίζουν τα εξής και αν μπορείτε βοηθείστε, παρακαλώ:
• Έχω εναποθέσει πολλές ελπίδες στην βοήθεια από το GPS που θα παραγγείλω (TomTom Via 125 Europe). Σωστή ή λάθος σκέψη? Ξέρω εκ τον προτέρων ότι για το Βελιγράδι δεν υπάρχει κάλυψη.
• Με την χρήση του GPS μπορώ να βρω κατάλυμα στην πορεία της διαδρομής για να διανυκτερεύω ή αυτό αποτελεί ρίσκο?
• Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με την δεξαμενή αερίου (που είναι στο πορτμπαγκάζ) σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας κλπ? Γενικά ξέρετε τι επικρατεί στις παραπάνω χώρες με την τροφοδοσία LPG (διαθεσιμότητα, τιμές κλπ).
• Parking εντός πόλεων βρίσκεις επί τόπου ή καλό είναι να κλείσεις θέση στο ξενοδοχείο από πριν?
• Έχει κάποιος εμπειρία από βλάβη στο αυτοκινήτο? Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες?
Τέλος μήπως θεωρείται καλύτερο να επιλέξω λιγότερους προορισμούς και να τις συνδυάσω με τοπικές οδικές εξορμήσεις?
Κάθε επιπλέον πληροφορία, ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων