09/02/10 17:54

4Troxoi

Z4 2.0 ή SLK 200 ??? Τι να αγορασω?

Forum για μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά

Re: Z4 2.0 ή SLK 200 ??? Τι να αγορασω?

Δημοσίευσηαπό adrereste » 17/05/09 19:45

Η πληρης απενεργοποιηση του ESP στην SLK με συγκεκριμενη αλληλουχια κουμπιων ισχυει οντως παιδια?? Αν ισχυει κατι τετοιο, τοτε το αμαξι προσφερεται για τρελα παιχνιδια με την ουρα, οντας πισωκινητο με μεγαλη ροπη απο χαμηλα, σωστα?? Το κανει κανενας ?? Που μπορω να βρω στο νετ τον τροπο?

Να αναφερω οτι το αμαξι αυτο θαναι το μονο μου αμαξι, κ θελω οπως προειπα να ειναι σχετικα γρηγορο, fun to drive, αξιοπιστο και διαχρονικο! (ζηταω λιγα ε? :lol: )

Με την SLK μπορεις να εχεις το fun to drive, ή συνεχεια αισθανεσαι αποκομμενος κ οτι κατι σου λειπει?

Αρχικα ελεγα για 2.0 Z4, καθοτι πιο σπανια κ εξωτικη σε σχεση με την συνηθισμενη πλεον SLK, αλλα με τις τιμες των μεταχειρισμενων SLK που εχουν παρει την κατιουσα, βρισκεις πολυ καλη SLK με κατω απο 30, κ ισως ειναι πολυ καλη ευκαιρια γιατι προκειται κ για το υπαρχον μοντελο!

Θεωρειτε οτι μια 2.0 Ζ4 θα κρατησει αξια μεταπωλησης, τωρα που βγηκε η καινουργια? Μηπως μετα την καινουργια, η παλια Ζ4 μας φαινεται πλεον πολυ απαρχαιωμενη κ συνηθισμενη, οπως τωρα η Ζ3?? Ειναι διαχρονικη η Ζ4?

confused:P
adrereste
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό meco » 17/05/09 19:54

QsisVTS έγραψε:το Α3 τι σχεση εχει? :hmmm: γιατι αναφερεται στη κουβεντα? :hmmm:
θα μας πεις κι εσυ οτι το ΤΤ ειναι Α3/golf/leon με αλλο σχημα? :lol:
και η σειρα 1 γιατι υστερει σε σχεση με ενα Α3 και οχι η Ζ4 σε σχεση με ενα ΤΤ? :hmmm:

Όχι δεν θα πω κάτι τέτοιο.
Απλά για μένα όταν μπαίνεις στη διαδικασία να πάρεις roadster και δεν είσαι χαζογκόμενα ή κομμώτρια τότε κοιτάς και άλλα πράγματα τα οποία τα προσφέρει η Ζ4 και όχι το προσθιοκίνητο cabrio TT.
Όταν αγοράζεις ένα μικρομεσαίο τότε αυτά που προσφέρει μία 116 σε σχέση με ένα Α3 για μένα δεν κάνουν τη διαφορά. Πιστεύω ότι δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση αυτό. :)
Αν μιλούσαμε για το κουπέ 4κίνητο 2ίλιτρο TT θα το επέλεγα σε σχέση με την δίλιτρη Ζ4.
Αλλά δίλιτρη Ζ4 με προσθιοκίνητο cabrio TT δαγκωτό Ζ4.
Έτσι απλά... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
meco
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό travelman » 17/05/09 20:04

Άμα εσένα σου αρέσει στο μάτι τότε μπορεί να είναι διαχρονική για όσο θέλεις εσύ. Προσωπικά π.χ. αισθητικά προτιμώ χίλιες φορές το μιάτα πρώτης γενιάς από αυτό που κυκλοφορεί. Άμα θές να αρέσει στους άλλους (ο παράγοντας πουλ μουρ με λίγα λόγια) τότε ναι το τελευταίο μοντέλο από το προηγουμενο έχει χαοτική διαφορά σε αυτό το θέμα καθότι ο σωστός ο τρέντουλας για να γουστάρουν τα γκομενάκια πρέπει να πάντα να έχει το τελευταίο μοντέλο.

Πιστεύω για την περίπτωση σου καλύτερα να παρεις την SLK. Κάτι η διαφορά της σκληρής ομορφής (παραδόξως και οι δύο γενιές SLK τους ταιριάζει η σκληρή οροφή εν αντιθέσει με τα περισσότερα άντίστοιχα μοντέλα), κάτι το καλύτερο μοτέρ, κάτι η άνεση και η ευρυχωρία, κάτι το πουλ μουρ υπερτερούν έναντι του πιο σπορ χαρακτήρα της Ζ4 που κατ΄εμέ εμφανίζεται καλύτερα στις πιο ισχυρές εκδόσεις. Σε περίπτωση που τη χτυπήσεις όντως η μερσεντές πρέπει να είναι αυτόματη ακόμα και αν μιλάμε για ανοικτή διθέσια.

Πάντως κάνε τον αναποφάσιστο αγοραστή και κάνε ένα τέστ ντράιβ στα μοντέλα αυτά, ή έστω να κάτσεις μέσα να βεβαιωθείς ότι κάθεσαι καλά μιας και όντας χαμηλά και διθέσια μπορεί η συμβίωση να είναι προβληματική. Επίσης σκέψου καλά για το εάν όντως σου φτάνουν δύο μόλις θέσεις και ένα μικρο πορτμπαγκάζ. Τέλος βάζω τα κλασσικά βιντέακια για επίδοξους αγοραστές κάμπριο οχημάτων απλά για να μη λένε μετά (οι συγγενείς τους γιατί οι οδηγοί δύσκολα θα τη σκαπουλάρουν) ότι δεν ήξεραν τι γίνεται σε περίπτωση ανατροπής...

http://www.youtube.com/watch?v=cCQFWUIh21w
http://www.youtube.com/watch?v=K6h7wqLqJ0U
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό Neos » 17/05/09 20:07

adrereste έγραψε:Η πληρης απενεργοποιηση του ESP στην SLK με συγκεκριμενη αλληλουχια κουμπιων ισχυει οντως παιδια?? Αν ισχυει κατι τετοιο, τοτε το αμαξι προσφερεται για τρελα παιχνιδια με την ουρα, οντας πισωκινητο με μεγαλη ροπη απο χαμηλα, σωστα?? Το κανει κανενας ?? Που μπορω να βρω στο νετ τον τροπο?

Να αναφερω οτι το αμαξι αυτο θαναι το μονο μου αμαξι, κ θελω οπως προειπα να ειναι σχετικα γρηγορο, fun to drive, αξιοπιστο και διαχρονικο! (ζηταω λιγα ε? :lol: )

Με την SLK μπορεις να εχεις το fun to drive, ή συνεχεια αισθανεσαι αποκομμενος κ οτι κατι σου λειπει?

Αρχικα ελεγα για 2.0 Z4, καθοτι πιο σπανια κ εξωτικη σε σχεση με την συνηθισμενη πλεον SLK, αλλα με τις τιμες των μεταχειρισμενων SLK που εχουν παρει την κατιουσα, βρισκεις πολυ καλη SLK με κατω απο 30, κ ισως ειναι πολυ καλη ευκαιρια γιατι προκειται κ για το υπαρχον μοντελο!

Θεωρειτε οτι μια 2.0 Ζ4 θα κρατησει αξια μεταπωλησης, τωρα που βγηκε η καινουργια? Μηπως μετα την καινουργια, η παλια Ζ4 μας φαινεται πλεον πολυ απαρχαιωμενη κ συνηθισμενη, οπως τωρα η Ζ3?? Ειναι διαχρονικη η Ζ4?

confused:P

Τι να πω... εξαρτάται και που μένεις βέβαια.
Αν μου λέγανε να ζω στο κέντρο της Αθήνας και να έχω για μοναδικό αμάξι Z4 2.0 όντας 1.90, θα προτιμούσα να ασκητεύσω στην έρημο και να καβαλάω γαϊδουράκι :lol:
ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ (είναι και παρεξηγιάρηδες πολλοί εδώ μέσα)
Αν μπορείς να αντέξεις για μοναδικό σου αμάξι κάτι τόσο "ιδιαίτερο" πάσο, πήγαινε για αυτό που σου αρέσει περισσότερο αισθητικά.
Πάντως η SLK είναι πιο all around.
Άβαταρ μέλους
Neos
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό Professeur » 17/05/09 20:16

Όπως είδα η ανατροπή σε ένα ανοικτό "πονάει" ιδιαιτέρως! :help:
Κάτι ξέρει ο εαυτός μου που από μικρός δεν εντυπωσιαζόταν από τα ανοικτά. Όταν μεγάλωσε μάλιστα και έμαθε και τι είναι η στρεπτική ακαμψία και τι προσφέρει στην οδήγηση, απορρίφθηκαν δια παντός ! :)

Για την απενεργοποίηση του esp :

http://www.youtube.com/watch?v=iui1pIPtQJ0

http://www.benzforum.com/forum/showthread.php?p=37112

Kάπου το έχω και από ελληνικό περιοδικό αλλά να μη σκάβω τώρα. Αν αγοράσεις τελικα τη χοντρή από τη Στουτγάρδη ( :lol: ) ενημέρωσε να το ψάξω και εκείνο, αν και η διαδικασία είναι αυτή. ΔΕΝ ξέρω όμως μέχρι ποια χρονιά ισχύει έτσι?
Aαα ρε φουκαριάρα Εικόνα που σε κατάντησαν...
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF A6 Driver

Δημοσίευσηαπό iliasp » 17/05/09 20:59

Κάτι που δεν αναφέρεται και στο βίντεο αλλά και στο link!
Όταν πατάς 3 φορές το κουμπί Reset θα πρέπει να βρίσκεσαι στο υπομενού του χιλιομετρητή! :iconcool:

Ορίστε και αυτό που ψάχνει ο προφέσορας

Εικόνα
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iliasp
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 17/05/09 21:04

Το πρόβλημα υπάρχει αν βγαίνει και το EBD με αυτό το κόλπο. :lipsealed:
Κωνσταντίνος
How can I be lost, if I 've got nowhere to go?

Ο εγωίσταρος και ο μουστόγριας!

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 17/05/09 21:07

drdino έγραψε:Το πρόβλημα υπάρχει αν βγαίνει και το EBD με αυτό το κόλπο. :lipsealed:

O κατανεμητης των φρενων; :lipsealed: :yikes:
I dreamt there were no more good days.
Άβαταρ μέλους
BILL33
Moderator

Δημοσίευσηαπό drdino » 17/05/09 21:10

Nαι...
Κωνσταντίνος
How can I be lost, if I 've got nowhere to go?

Ο εγωίσταρος και ο μουστόγριας!

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό iliasp » 17/05/09 21:32

Είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί να κάνει κάποιος εάν θελήσει να βγει στο δρόμο!
Δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά.-

Στο δικό μου που δοκίμασα σε ανοιχτό μεγάλο χώρο με αρκετά χλμ, έκανα κυριολεκτικά πατινάζ! Σαν να φρενάρεις με ζάντες χωρίς λάστιχα!

"Σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρονικα=σκοτώστρα"
Δεν ξέρω γιατί πάει έτσι αλλά είναι μεγάλη αλήθεια!
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iliasp
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό EDDIE_147 » 17/05/09 22:16

Περί ESP
Κινούμενος χτες πολύ γρήγορα στο στροφιλίκι του Καρέα με κατεύθυνση προς Κατεχάκη, ξεχάστηκα σε μια στροφή (νομίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλο φανάρι) και μπήκα με μεγάλη ταχύτητα. Όταν στην κορυφή της -τυφλής- στροφής είδα το φανάρι, τσίμπησα το φρένο (για να δω αν χρειαστεί να κόψω περισσότερο μετά) με αποτέλεσμα να γλιστρήσει ελαφρά το αμάξι με τα 4 υπερστρέφοντας. Δεν πέταξε τελείως κώλο, με πολύ λίγο ανάποδο ρυθμίστηκε μια χαρά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.
Το ερώτημα είναι. Αν είχα ESP και αυτό έμπαινε λίγο άτσαλα δεν θα ήταν πιο επικίνδυνο στο να χάσω την ισορροπία του αυτοκινήτου;
ΕικόναΕικόνα
"Where are you going?"
"I'm going there, but I like it here wherever it is"
Άβαταρ μέλους
EDDIE_147
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό Κίκιζας Γρηγόρης » 17/05/09 22:17

Professeur έγραψε:Τα όποια "προσόντα" της πίσω κίνησης νομίζω ότι θα πρέπει να τα συνυπολογίζουμε σε συνάρτηση με το τι ζητάει και ο οδηγός. Γνωρίζω ανθρώπους με BMW που ΔΕΝ γνωρίζουν που μεταδίδεται η κίνηση στο αυτοκίνητο τους όπως επίσης και το τι είναι το ESP ! (Και δεν αστειεύομαι!)

Ο φίλος που ρώτησε ανέφερε κάποια ζητούμενα λίγα "παιχνιδάκια" τα οποία νομίζω ότι μπορούν να ικανοποιήσουν και τα δύο αναφερθέντα σε αρκετό βαθμό. Το ESP στις SLK όντως απενεργοποιείται και ο τρόπος κυκλοφορεί και στο ίντερνετ και το έχω και εγώ σε κάποιο περιοδικό καταχωνιασμένο. Είναι μια αλληλουχία κινήσεων και πατήματος κουμπιών.

Προσωπικά θα έλεγα ότι η BMW ως συνήθως είναι πιο "σπορ" προσέγγιση στο θέμα με καλύτερο τιμόνι και κιβώτιο και ισάξιο image. Το μόνο που υστερεί θα έλεγα ότι είναι η "τέντα". Αν υπάρχει πάρκινγκ και αν τα ταξίδια στην εθνική δεν είναι συχνά (σαφώς πιο θορυβώδης η BMW λόγω της τέντας) θα πρότεινα Z4. Για πιο all around πακέτο και ίσως με λίγο καλύτερη μεταπώληση (λόγω μεταλλικής οροφής και το όνομα Μερσεντες (στην Ελλάδα είμαστε :) )) θα πρότεινα την SLK.

Oπότε για μένα Ζ4.

(Αν βέβαια επέτρεπες εναλλακτικές και σε ενδιέφερε περισσότερο η διασκέδαση πίσω από το τιμόνι θα συμφωνούσα με τον Evgenio για το ΜΧ5 2.0 καινούριο! Αν εξαιρέσεις το Image τα άλλα δύο είναι απλές οδοντόκρεμες μπροστά του. Έχει και το μπλοκέ του για μεγαλύτερες δόσεις διασκέδασης! :)
Evgenie η Ζ4 2.0 είναι 1300 κιλά και 150 άλογα. Αν τα άλογα είναι "αληθινά" μιλάμε για 8.6 κιλά στον ίππο. Δεν είναι αργή αλλά δεν είναι και σφαίρα. Αλλά δεν φτιάχτηκε και για να είναι σφαίρα! Έχει πιο GT χαρακτήρα προφανώς από τα μεγαλύτερα αδέλφια της. :) )

+1000

Απο τα συμφραζομενα σου βεβαια adrereste, και τον τροπο που ρωτας και εφοσον προκειται για πρωτο αυτοκινητο, η SLK ταιριαζει περισσοτερο νομιζω
στις αναζητησεις σου...
Κίκιζας Γρηγόρης
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό Κίκιζας Γρηγόρης » 17/05/09 22:23

EDDIE_147 έγραψε:Περί ESP
Κινούμενος χτες πολύ γρήγορα στο στροφιλίκι του Καρέα με κατεύθυνση προς Κατεχάκη, ξεχάστηκα σε μια στροφή (νομίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλο φανάρι) και μπήκα με μεγάλη ταχύτητα. Όταν στην κορυφή της -τυφλής- στροφής είδα το φανάρι, τσίμπησα το φρένο (για να δω αν χρειαστεί να κόψω περισσότερο μετά) με αποτέλεσμα να γλιστρήσει ελαφρά το αμάξι με τα 4 υπερστρέφοντας. Δεν πέταξε τελείως κώλο, με πολύ λίγο ανάποδο ρυθμίστηκε μια χαρά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.
Το ερώτημα είναι. Αν είχα ESP και αυτό έμπαινε λίγο άτσαλα δεν θα ήταν πιο επικίνδυνο στο να χάσω την ισορροπία του αυτοκινήτου;

Δεν θα μπορεσεις νομιζω να εχεις μια σαφη απαντηση γενικα σε ενα τετοιο ερωτημα...
Ειναι πολλοι οι παραγοντες που εμπλεκονται σε αυτο τον προβληματισμο.
Ποιοτητα, κλιση οδοστρωματος, κατασταση και διαθεση οδηγου, κινηση στο δρομο ή οχι,
ευαισθησια ηλεκτρονικων...
Σε μια πολυ γενικευμενη σκεψη και αναλυση της εμπειριας που ειχες θα ελεγα οτι μαλλον
θα σε βοηθουσε εφοσον ηταν το ESP προοδευτικο μεν αλλα καλορυθμισμενο και αποτελεσματικο.
Κίκιζας Γρηγόρης
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό Professeur » 17/05/09 22:41

EDDIE_147 έγραψε:Περί ESP

Προσπαθώντας να διερευνήσω και εγώ τι προσφέρει και τι όχι αυτό το περιβόητο esp έχω κάνει ουκ ολίγες δοκιμές με περάσματα από την ίδια στροφή διώχνοντας ηθελημένα την ουρά αφενός χωρίς esp για να δω σε ποιο σημείο και πόσο θα με διορθώνει και αφετέρου με το esp με και χωρίς διόρθωση από το τιμόνι για να δω τη συμπεριφορά του σε συνάρτηση με τη δική μου συμμετοχή. Να πω την αλήθεια προτού αρχίσω τις διερευνήσεις είχα μια μικρή προκατάληψη ότι αν π.χ. διόρθωνα εγώ με ανάποδο ίσως η επέμβαση του esp να είχε εν τέλει αρνητικό αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα μου είναι ότι εφόσον μιλάμε για 3ες 4ες γενιές όλες οι παιδικές ασθένειες έχουν λυθεί και έχουν συμπεριληφθεί όλες οι πιθανές αντιδράσεις αυτοκινήτου/οδηγού. Όταν π.χ. προλάβαινα να διορθώσω (στο δικό μου αφήνει πρώτα ένα κάποιο γλίστρημα) πάλι επενέβαινε αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικό και όπως ακριβώς έπρεπε να είναι. Δεν "αποσυντονιζόταν" δηλαδή από το δικό μου ανάποδο.

Δεν θα ξεχάσω βέβαια ποτέ κάποια φορά που το esp μου "εκνευρίστηκε" ! :lol:
Δεν ήξερα ότι τα ηλεκτρονικά έχουν "νεύρα" αλλά το είδα live! Σε κάποια συνεχόμενα (4-5) στροφιλίκια έδιωχνα διαρκώς και συνεχώς "προλάβαινα" ένα κλικ το esp και διόρθωνα το οποίο έμπαινε όμως και αυτό. Από τη 2η φορά που μπήκε και μετά το ένοιωθα ότι έμπαινε πιο πολύ. Αγρίευε ένα πράμα. Μέχρι που στο τελευταίο "διώξιμο" το προλαβαίνω πάλι και τρώω από το esp ένα ξεγυρισμένο μπλοκάρισμα του εμπρός δεξιά για περίπου 1+ δεύτερολεπτο που ήταν όλο δικό μου! Μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί είδα ότι ΔΕΝ μπήκε abs και έβγαλα (ψιλοαυθαίρετο!) συμπέρασμα ότι το esp "προηγείται" στον προγραμματισμό του εγκεφάλου και δεν του τη "χαλάει" το abs. Ήταν καλή φάση αυτή η "τσαντίλα" του esp !!! Μιση ώρα μου πήρε να το ηρεμήσω !!! :lol:

Υ.Γ. : θα πρότεινα να μην κάνουμε "δοκιμές" και να μην ξεχνιόμαστε (όσο γίνεται βέβαια) στον Καρέα. Θα ξέρετε πόσους "παίρνει" κάθε χρόνο (μακριά από εδώ). Στα οδηγικά μου νιάτα τον έκανα και εγώ "ράλι". Δεν με τιμώρησε ευτυχώς αλλά είδα ότι έχει 5-6 σημεία πραγματικές "σκοτώστρες". Αν μάλιστα φαντάζομαι καλά eddie θα αναφέρεσαι στο φανάρι που είναι μετά από τυφλή κατηφορική δεξιά και αριστερά πάει για Καισαριανή. Εκεί να δεις πόσα έχω δει. :help:
Aαα ρε φουκαριάρα Εικόνα που σε κατάντησαν...
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF A6 Driver

Δημοσίευσηαπό 007 » 17/05/09 23:07

Z4 απο μενα...

Μηπως μετα την καινουργια, η παλια Ζ4 μας φαινεται πλεον πολυ απαρχαιωμενη κ συνηθισμενη, οπως τωρα η Ζ3??

Οχι. Η πρωτη Ζ4 ηταν revolution, η δευτερη ειναι απλα evolution της πρωτης...Πιο συνηθισμενη μου φαινεται η καινουργια...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
007
4TF N3 Driver

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κατασκευαστές και μοντέλα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: AlexV, asxG, Blanc Ange, nass, nonos, swift b.p.m και 20 επισκέπτες