09/02/10 12:25

4Troxoi

BMW 116 -ALFA MITO-VOLVO C30-AUDI A3 1.4 tsi-NISSAN qashqai

Forum για μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά

Re: BMW 116 -ALFA MITO-VOLVO C30-AUDI A3 1.4 tsi-NISSAN qashqai

Δημοσίευσηαπό QsisVTS » 27/08/08 22:39

μια χαρα ειναι το Α3 1,4Τ και αρκετα σβελτο αλλα οταν σου λεει καποιος "εξαρταται τι θελεις",στο λεει για να μη σου προτεινει κατι που μπορει να αρεσει πιο πολυ σε κεινον αλλα οχι σε σενα...
εγω για παραδειγμα που εχω s3 μπορει να προτιμουσα τη mito,αν διαπιστωνα οτι ειναι πιο γρηγορη,γιατι εμενα με ενδιαφερουν τα αλογα σε συνδυασμο με καποια ποιοτητα παντα...
καποιον αλλο τον ενδιαφερει η μουρη και η ποιοτητα,καποιον αλλο οι χωροι και παει λεγοντας..

Εγω προσωπικα αν ηθελα να παρω τον 1,4Τ(γιατι βαζω ως 1ο κριτηριο τον κινητηρα) θα επαιρνα το αντιστοιχο golf,γιατι δεν θεωρω οτι εχει και τοσο χειροτερη ποιοτητα που να δικαιολογει τη διαφορα τιμης,αλλα δε θα επαιρνα το αντιστοιχο leon που θεωρω οτι εχει πολυ φθηνιαρικο εσωτερικο...

Για αυτο σου λεω πως οταν πας να προτεινεις κατι σε καποιον καλο ειναι να δεις τι χρειαζεται αυτος και οχι τι θα επαιρνες εσυ,αλλιως η συμβουλη σου ειναι αχρηστη...
Άβαταρ μέλους
QsisVTS
4TF WRC Driver

Δημοσίευσηαπό Thanix » 28/08/08 1:48

:ysterical: :ysterical: :ysterical:
Μπηκε ο σατοτετοιος εβαλε το φυτιλι και μην τον ειδατε... :lol:

Η επιλογη απο μενα ειναι ΤΣΙΟΥ ΜΠΙΟΥ ΑΛΕΟ...
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Στην ευθεια ειμαι αργος .............
Η Lamborghini ειναι ο Θεος και η Miura o προφητης...!
BAN ΣΤΟΝ THANIX :adminpower: :adminpower:
Άβαταρ μέλους
Thanix
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό Nikos120i » 28/08/08 9:06

QsisVTS έγραψε:ΜΙΤΟ ή Α3...Αναλογα τι θες...Αληθεια οσοι την εχετε οδηγησει(τη μιτο) πως σας φανηκε ο κινητηρας της???

Ρίξε μια ματιά εδώ:
viewtopic.php?p=1294564#p1294564
Άβαταρ μέλους
Nikos120i
4TF S2000 Driver

Δημοσίευσηαπό theo13 » 28/08/08 10:51

Nikos120i έγραψε:H BMW είναι απελπιστικά αργή, το Qashqai SUVίζει και δε μου αρέσει, το C30 είναι άσχημο, η Μίτο είναι μικρή...άρα Α3.

Εξαρτάται βέβαια τι ψάχνεις.

Αν θέλεις ένα fun-to-drive αυτοκίνητο και δε σε ενδιαφέρουν οι χώροι/άνεση, τότε Μίτο. Αν θέλεις όμως ένα ποιοτικό αυτοκίνητο, άνετο, με καλές επιδόσεις και ταξιδιάρικο προφίλ, τότε Α3.

Η safe επιλογή είναι το Α3...αλλά εξαρτάται τι ψάχνεις.

+1
Άβαταρ μέλους
theo13
4TF N2 Driver

Δημοσίευσηαπό travelman » 28/08/08 14:58

Ψηφίζοντας με τη σειρά μου θα απαρνηθω τη πουλμουροσύνη των πανάκριβων 1600αριών που το ένα σέρνεται και το άλλο είναι σχεδόν διθέσιο, του ακριβού 4άστερου γκόλφ με ταμπλώ που ζουλιέται καλύτερα και του γουαναμπί τζίπ που είναι τζίπ μόνο στην όψη και θα πω στον φίλο να πάρει ένα μτχ λάντα μπέζ να βάλει 5-10Κ και να το κάνει κάπως έτσι...

Εικόνα
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό cosneo » 28/08/08 16:46

Bλέποντας τις επιλογές το Qashqai vs C30 και κάπου ανάμεσα και τα άλλα 3 ... (όλα στα 1,4 με 1,6) μάλλον ψάχνει κατα βάση premium ή ξεχωριστό να'ναι και όποιο να'ναι.
Το δικίνητο Nissan μόνο αν ήθελα θέα ψηλά απο την θέση οδήγησης και νιώθοντας ο "έξυπνος που κοροιδεψα τους τετρακίνητους" προσπερνόντας την 6μηνη αναμονή ...
Το C30 ... τετραθέσιο, 2πορτο με μικρό και άβολο χώρο αποσκευών, ξεχωριστό σαν μάρκα μεν αλλά με "ασυναγώνιστα" χαμηλές πωλήσεις δε. Και αυτό ... οι φίλοι της αυτοκίνησης ... θα έχουν να το λένε.
Τα άλλα 3. To συντηριτικό Α3 (κάτι σε ακριβό Golf), η BMW που για να γίνει τουλάχιστον καλά-αποδεκτά για BMW εξοπλισμένη θέλει αρκετά λεφτά έξτρα και η ΜiTo που αν και ξεχωριστή νομίζω επίσης υπερτιμημένη, λαμβάνοντας υπόψιν την τακτική τιμών μεταπώλησης των Alfa που συναγωνίζεται τα γαλλικά.
Απο τα 5, αν ήταν τα μοναδικά θα επέλεγα την ΜιΤο ως καινούριο και ξεχωριστό, αλλιώς αδιαφορόντας για μεγεθος, πόρτες κλπ μάλλον θα σκεφτόμουν σοβαρά ... το Mazda 6.
Άβαταρ μέλους
cosneo
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό dr.spiderman » 28/08/08 22:17

alfa.
απο το 1986 καθε μηνα 4Τ.....αλλα οχι πλεον...
dr.spiderman
4TF N1 Driver

Δημοσίευσηαπό Giuseppe Busso » 29/08/08 0:17

cosneo έγραψε: και η ΜiTo που αν και ξεχωριστή νομίζω επίσης υπερτιμημένη, λαμβάνοντας υπόψιν την τακτική τιμών μεταπώλησης των Alfa που συναγωνίζεται τα γαλλικά.
Απο τα 5, αν ήταν τα μοναδικά θα επέλεγα την ΜιΤο ως καινούριο και ξεχωριστό, αλλιώς αδιαφορόντας για μεγεθος, πόρτες κλπ μάλλον θα σκεφτόμουν σοβαρά ... το Mazda 6.

Το οτι πληρωσεις παιρνεις(και με το παραπανω εν προκειμενω) δεν το λες υπερτιμημενο.
Η μηπως να την παραγγειλεις με κανονικα αμορτισερ, μονοπιστονα, και μοναχα με ASR ???
Αλλιως κακως κανει η Alfa που εξοπλιζει καλα τα μοντελα της και κοστιζουν κατι παραπανω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giuseppe Busso
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό drdino » 29/08/08 0:38

Εγώ αυτό που είδα να αξίζει πραγματικά τα λεφτά του είναι το σύστημα πέδησης. Αυτό ναι, είναι εξαιρετικό για την κατηγορία του και όχι μόνο.

Το DNA εγώ το είδα ως ένα ωραίο γκατζετάκι. Η "σωστή" χαρτογράφηση είναι το D, αλλά βάλαμε και το N για ξεκάρφωμα.
Το ίδιο και τα "μη κανονικά αμορτισέρ" (sic), κάτι το τόσο συνταρακτικό σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς δεν είδα, που να αξίζει να αναφέρεται συνεχώς.

Τα φρένα ναι, είναι ΦΡΕΝΟΥΚΛΕΣ.
Κωνσταντίνος
How can I be lost, if I 've got nowhere to go?

Ο εγωίσταρος και ο μουστόγριας!

Group Buy cg-lock
Άβαταρ μέλους
drdino
Moderator

Δημοσίευσηαπό vengas » 29/08/08 4:23

travelman έγραψε:
Εικόνα

:ysterical: :ysterical:
Εικόνα
typevvvvrrrrrrrooouuuuuRRRRRRRRAAAAAAUUUUUUUUMMMMMMMM GGRRRRR
http://www.youtube.com/watch?v=pWjMvrkUqX0
I love crazy Japanese
Άβαταρ μέλους
vengas
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό dpolal » 29/08/08 9:19

Σε ποιό πάτωμα βασίζεται η Μιτο βρε παλικάρια ;;;;;
Εικόνα
dpolal
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 29/08/08 9:22

dpolal έγραψε:Σε ποιό πάτωμα βασίζεται η Μιτο βρε παλικάρια ;;;;;

Στο ρετιρε. :innocent:

Στο GR.PUNTO.
I dreamt there were no more good days.
Άβαταρ μέλους
BILL33
Moderator

Δημοσίευσηαπό dpolal » 29/08/08 9:39

Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό λέγανε για το Α3 ότι είναι ένα υπερτιμημένο Golf, δεν αξίζει τόσα χρήματα κλπ κλπ κλπ... (όχι ότι είχαν και άδικο για το πρώτο)

Αναρωτιέμαι τί θα γίνει με τη Μιτο (υπερτιμημένο GPunto ????? )... :hmmm: :shifty:

Εκτός από το Qasqai πάντως και την BMW που είναι αργή όπως ήδη είπαν ιοι περισσότεροι οι επιλογές είναι A3 ή Mito...
Το C30 είναι ποιό περίεργη περίπτωση,αρκετά ενδιαφέρουσα μεν ανάλογα με τα γούστα του καθενώς, αλλά για να δεί τα άλλα δύο «στα μάτια» μιλάμε για το 1.800...
Εικόνα
dpolal
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό Nikos120i » 29/08/08 10:04

Giuseppe Busso έγραψε:
cosneo έγραψε: και η ΜiTo που αν και ξεχωριστή νομίζω επίσης υπερτιμημένη, λαμβάνοντας υπόψιν την τακτική τιμών μεταπώλησης των Alfa που συναγωνίζεται τα γαλλικά.

Το οτι πληρωσεις παιρνεις(και με το παραπανω εν προκειμενω) δεν το λες υπερτιμημενο.
Η μηπως να την παραγγειλεις με κανονικα αμορτισερ, μονοπιστονα, και μοναχα με ASR ???
Αλλιως κακως κανει η Alfa που εξοπλιζει καλα τα μοντελα της και κοστιζουν κατι παραπανω.

To έχεις οδηγήσει? :hmmm:

Τα αμορτισέρ καταρχάς δεν είναι κάτι το φοβερό! Με 17άρια και τη σπορ ανάρτηση που οδήγησα εγώ, κοπανούσε ΠΑΡΑ πολύ και ήταν πιο σκληρό από το δικό μου με runflat και ανάρτηση Μ! Μάλλον φταίει ο ιμιάκαμπος γιατί είχε το χαρακτηριστικό γκτουπ πίσω.

ΟΚ, τα φρένα είναι φοβερά...αλλά ξεχνάς ότι το τιμόνι είναι χάλια για Alfa και είναι αυτοκίνητο Segment B, το οποίο κοστίζει 20Κ ευρώ! Όσο ένα Bravo TJet δηλαδή! :roll:

Είναι αντικειμενικά ακριβό για αυτό που προσφέρει, αλλά ο καθένας διαλέγει και αποφασίζει σύμφωνα με τα θέλω του.

drdino έγραψε:Εγώ αυτό που είδα να αξίζει πραγματικά τα λεφτά του είναι το σύστημα πέδησης. Αυτό ναι, είναι εξαιρετικό για την κατηγορία του και όχι μόνο.

Το DNA εγώ το είδα ως ένα ωραίο γκατζετάκι. Η "σωστή" χαρτογράφηση είναι το D, αλλά βάλαμε και το N για ξεκάρφωμα.
Το ίδιο και τα "μη κανονικά αμορτισέρ" (sic), κάτι το τόσο συνταρακτικό σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς δεν είδα, που να αξίζει να αναφέρεται συνεχώς.

Τα φρένα ναι, είναι ΦΡΕΝΟΥΚΛΕΣ.

Συμφωνώ ότι τελικά το DNA είναι marketing tool περισσότερο. :lol:

Απόδειξη ότι το All Weather δε το δοκίμασε και δε το ανέφερε κανείς, το normal έχει τιμόνι από G Punto (μη πω 500) και το Dynamic κάτι πάει να κάνει...αλλά δεν είναι 147/GT ας πούμε!

Άρα, στην ουσία αυτό που αξίζει στο αυτοκίνητο είναι τα φρένα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
Nikos120i
4TF S2000 Driver

Δημοσίευσηαπό mamias » 29/08/08 11:42

Σορυ για το off topic αλλά το all weather είναι για μειωμένη πρόσφυση ,που να βρεις πάγο και βροχή καλοκαιριάτικα?
το normal είναι όντως ελαφρύ αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού βολεύει για πόλη ,για κάτι παραπάνω υπάρχει το D ,το οποίο προσεγγίζει κατά 90% την 147(της οποίας είμαι κάτοχος) και αυτό νομίζω είναι επιτυχία μιας και εν ετει 2008 κανένα άλλο b segment δεν το καταφέρνει( συγνώμη ξέρω ένα ,αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα κόστιζε 8.500 euros το μέτρο) ενώ μέχρι 20000 euros κανένα c segment δεν έχει αυτό που λέμε τιμόνι ξυράφι
Alfa Romeo, the empire strikes back
Άβαταρ μέλους
mamias
4TF N1 Driver

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κατασκευαστές και μοντέλα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: asxG, dimgster, drdino, Giwrgos_AlfaGT, Kωνσταντίνος, MSN [Bot], nx250, svlach, swift b.p.m, TasoR, VolvoZeus και 15 επισκέπτες