09/02/10 12:24

4Troxoi

Grande Punto - Corsa GSi - Polo GTI - Peugeot 207 GT

Forum για μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά

Ποιό από τα 4;

Grande Punto
10
19%
Corsa GSi
7
13%
Polo GTI
4
8%
Peugeot GT
32
60%

Σύνολο ψήφων : 53

Re: Grande Punto - Corsa GSi - Polo GTI - Peugeot GT

Δημοσίευσηαπό corsair » 16/06/08 12:36

drdino έγραψε:"Ποιο από τα τέσσερα θα επιλέγατε και γιατί?" :shifty:
Το μόνο που λαμβάνεις σε μεγαλύτερο βαθμό στην επόμενη κατηγορία είναι η άνεση (εσωτερικοί χώροι και συμπεριφοράς). Τώρα για μαλακότερα πλαστικά κτλ, οκ, δεν είναι αυτός ο πρώτος στόχος.

και ακριβως το WHEELBASE κανει επισης μεγαλη διαφορα στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ... χωνεψτε το... :rtfm:
Corsair... the master of deception :shifty:
corsair
4TF N4 Driver

Re: Grande Punto - Corsa GSi - Polo GTI - Peugeot 207 GT

Δημοσίευσηαπό Neos » 16/06/08 13:12

Το πιο κοντινό σε άσπρο μεταλλικό είναι το άσπρο πέρλα του Mazda 2, δεν γνωρίζω να υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει μεταλλικό λευκό τουλάχιστον στην κατηγορία αυτή. Ούτε μεταλλικό κόκκινο παίζει νομίζω, κάτι μπορντώ είναι μεταλλικά αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν :oops:

6 μήνες για Golf είναι υπερβολικό νούμερο, ξεφεύγει η κατάσταση... Μέχρι να το παραλάβεις η βενζίνη θα κάνει 2 ευρώ το λίτρο :lol:

Λοιπόν έχω να σου κάνω τις εξής προτάσεις:
-Αν θες μικρομεσαίο τσέκαρε το 150άρι Bravo. Είναι σίγουρα καλύτερο σε σχεδόν όλους τους τομείς από τα μικρότερα και η τιμή του είναι καλή ενώ ο εξοπλισμός είναι κομπλέ ακόμα και στη βασική έκδοση. +5 χρόνια εγγύηση
-Για supermini, δεν θα βρεις κάτι καλύτερο από το 207GT/Rallye (κατά τα κριτήριά μου) όσον αφορά ποιότητα εσωτερικού/διαμονής γενικώς. Ο κινητήρας του είναι πολύ δυνατός (επιδόσεις επιπέδου Golf GT 170), σχετικά οικονομικός για τα άλογά του, η ανάρτηση δεν κοπανάει παρά τις 17" και σε μαύρο ή ανθρακί χρώμα είναι πολύ ωραίο. Μόνο μειονέκτημα οι διαδρομές του λεβιέ ταχυτήτων που αναγκάζουν το χέρι σου να ταξιδεύει κάθε φορά που θες να αλλάξεις ταχύτητα.
Το Corsa έχει τραγικές τσιγκουνιές στο εσωτερικό του που εμένα μου τη σπάνε.
Άβαταρ μέλους
Neos
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό HighFidelity » 16/06/08 13:31

Σ' αυτά τα λεφτά, αφού έχει εξαιρεθεί το Golf, νομίζω πως οι καλύτερες προτάσεις είναι το 207 Rallye, που είναι value for money πρόταση και το Bravo sport, που είναι στο όριο των 20Κ και έχει και επιδόσεις και εμφάνιση και ταξιδεύει και καλύτερα από την μικρότερη κατηγορία.
Το 207 σε άσπρο (άσε και τ'αυτοκόλλητα, δεν θα σε μαλώσουμε ...πολύ :shifty: ), ενώ το Bravo σε μπορντώ μεταλλικό.
:rtfm: :twisted:
ΕικόναΕικόναΓρηγόρης
"Γελάς και γελάει μαζί σου όλος ο κόσμος. Κλαις και είσαι μόνος σου."
Άβαταρ μέλους
HighFidelity
4TF S2000 Driver

Δημοσίευσηαπό www2000 » 16/06/08 15:00

Το Golf παραμένει σαν μια πιθανή εκδοχή απλά ξεκολλάω και κοιτάω και κάτι άλλο. Αν μαρέσει κάποιο άλλο θα κερδίσει σημαντικούς πόντους αν μου πούνε μια λογική αναμονή (3μήνες) και θα κατευθυνθώ προς αυτό. Το Golf είναι ένα πολύ καλό πακέτο (γενικά και όσον αφορά εμένα) αλλά το 6μηνο είναι απογοητευτικό. Το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι δε θα πληρώσω τα τέλη του 2008 :roll:
Στην Opel είπαν ότι το εσωτερικό δε διαφέρει τρομερά από τις απλές εκδόσεις. Τουλάχιστον όσον αφορά την ποιότητα. Οπότε ή συμβιβάζομαι ή εγκαταλείπω το Corsa. Φυσικά, δεν το είδα από κοντά το Gsi αφού αυτά που έχουν δώσει είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ δεν έχει λέει σε καμιά αντιπροσωπεία των Αθηνών.
Ναι, το Polo 9N έχω. Τα κριτήρια που θέτω είναι με βάση τα αντίστοιχα στάνταρ του Polo μου. πχ το Colt απορρίπτεται γιατί έχει εσωτερικό χειρότερο και από το Polo 6Ν και κάνει πολύ θόρυβο. Αν δεν πάρω το Golf, δε θα ήθελα να φτάσω και στο άλλο άκρο.

Το Bravo το ξέχασα και τώρα είδα ότι είναι και πολύ οικονομικό. Θα το κοιτάξω, αν και φοβάμαι ότι θα έχει αναμονή... Επίσης από αυτά που αναφέρω βλέπω ότι σχεδόν όλοι προτείνετε το 207, οπότε θα περάσω μια βόλτα και από την Peugeot. (τα αυτοκόλλητα θα φύγουν , τα θεωρώ καγκουριά).

Χρώμα θα επέλεγα μόνο κάτι μεταλλικό, εφόσον άσπρα και κόκκινα δεν υπάρχουν μεταλλικά (το μπορντώ δε μου αρέσει), πεθαίνουν για εμένα γιατί δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να το γυαλίζω. Οπότε θα κοιτάξω σίγουρα μαύρο/ανθρακί και ίσως κανένα ειδικό χρώμα (όπως στο Golf έβλεπα το μπλε-ανθρακί). Όχι σκούρο μπλε, γιατί τώρα έχω σκούρο μπλε.

ΥΓ ας μείνουμε καλύτερα στο θέμα δηλαδή "αγορά γρήγορου σούπερ μίνι" και ιδιαίτερα τα 4 που αναφέρω, αφού στα μικρομεσαία έχω βγάλει πόρισμα ποιο είναι το καλύτερο για εμένα και το μόνο πρόβλημα είναι η τεράστια αναμονή, οπότε κοιτάμε εναλλακτικές.
ΥΓ 2 το μοναδικό αμάξι που θα έπαιρνα σε μπορντώ είναι το Bravo!
Άβαταρ μέλους
www2000
4TF A6 Driver

Δημοσίευσηαπό Neos » 16/06/08 15:24

Μπλε-ανθρακί είπες; Έτσι, έτσι :yesiibb:
Εικόνα

To Bravo σε κοκκινομπορντώ μετράει πολύ... το 207 σε ανθρακογκρι, να μη λερώνει κι όπως το μαύρο :innocent:
Άβαταρ μέλους
Neos
4TF S1600 Driver

Δημοσίευσηαπό Evgenios » 16/06/08 16:07

To Ibiza FR και το Cupra που πηγαν?Γιατι δεν τα βαζεις στην ψηφοφορια?
-Punto T-jet 120
-Golf TSI 140
-Clio TCE
Άβαταρ μέλους
Evgenios
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό travelman » 16/06/08 16:44

Το μόνο σίγουρο που θέλω να σε συμβουλέψω είναι να ξεχάσεις το πόλο!!!!

Μετά τα ομόσασα πούντο και κόρσα είναι πολύ ελκυστικές επιλογές απλά είναι διαφορετικές κατηγορίες και με τα δύο δεν θα χάσεις.

Πάντως προσωπικά εάν ήταν να δώσω 20000Ε για προσθιοκίνητο θα έπαιρνα ένα ολόγυμνο λεόν ή οκτάβια 1.8 και άντε γειά. Χώροι, επιδόσεις καλή οδική συμπεριφορά και επιπλέον μπορεί το λεόν να είναι ψιλοχάλι όταν συγκρίνεται αισθητικά με τα 3θυρα αλλά σαν 5θύρο που το θες, βλέπεται με ευχαρίστηση. Το σκόντα είναι πολύ ωραίο και με πορτμπαγκάζ για μετακομίσεις αλλά είναι πολύ μακρύ...
We all miss you Colin, rest in peace...
http://videos.streetfire.net/video/a291 ... 27e124.htm" target="_blank
Άβαταρ μέλους
travelman
4TF N3 Driver

Δημοσίευσηαπό ftskamins » 17/06/08 12:36

Πριν 3 εβδομαδες ειχα ακριβως την ιδια αναρωτηση με εσενα(με εξαιρεση το POLO)και αφου τα εψαξα ολα απο κοντα πηρα το ......BRAVO!!! :yahoo:
Στα 20 χιλιαρικα το παιρνεις με 150αλογα και αν νομιζεις οτι ειναι βαρυ και δεν παει καλα κανε ενα τεστ drive και θα δεις... :shifty:
Εχει καλυτερη ποιοτητα απ ολα,περισσοτερους χωρους και καλυτερη ποιοτητα κυλισης(λογικο αφου ειναι μια κατηγορια πανω).
Χρονος αναμονης το πολυ 2 μηνες!Εγω σε περιπου 2 εβδομαδες θα το εχω :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Η πιο δικαιη εναλλακτικη θα ελεγα οτι ειναι το rallye στα 18000 ευρω.

Υ.Γ:Αν το bravo δεν το ερωτευθεις με το πρωτο test drive καλυτερα να μην το παρεις
Εγω ερωτευτηκα και το πηρα :inlove: :inlove: :inlove:
ΒRAVO T-JET 150hp
i cavalli non bastano mai!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ftskamins
4TF N1 Driver

Δημοσίευσηαπό spiros » 17/06/08 12:43

για το 207 περιμενουμε καποιο νεο σασμαν?
Εικόνα
Πωλούνται χωράφια στο Ράγιον Ηγουμενίτσας. Πληροφοριες με p.m.
Άβαταρ μέλους
spiros
4TF WRC Driver

Δημοσίευσηαπό spyros » 17/06/08 13:14

μακαρι!
spyros
4TF N1 Driver

Δημοσίευσηαπό www2000 » 18/06/08 5:41

Ibiza δεν παίρνω, είναι παλαιότατο και βγήκε καινούριο. Επίσης από ποιότητα εσωτερικού.....
Πήγα είδα το bravo + grande punto. Το 2ο απορρίπτεται γιατί το 1ο είναι καλύτερο!! Το 1ο πολύ ωραίο και έβλεπα πραγματικά κάτι καινούριο (εν αντιθέσει με το γκολφ που κυκλοφορούν ουκ ολίγα)... Το είδα και σε λευκό που μου άρεσε (δε θα το πάρω απλά το αναφέρω). Ωστόσο δε μου άρεσε καθόλου το εσωτερικό. Το ταμπλό, κάτι με χαλούσε στην ποιότητα του, αλλά και το τιμόνι το θεωρώ άσχημο... :(
Όμως μόνο αργό δεν το λες με τα 150 άλογα!

Το λεον το έχω κοιτάξει, πριν αποφασίσω για το γκολφ και έχει απορριφθεί λόγω του ανώτερου γκολφ.. Η Οκτάβια είναι τεράστια, και που θα παρκάρω στην Αθήνα??

Neos έγραψε:Μπλε-ανθρακί είπες; Έτσι, έτσι :yesiibb:
Εικόνα

To Bravo σε κοκκινομπορντώ μετράει πολύ... το 207 σε ανθρακογκρι, να μη λερώνει κι όπως το μαύρο :innocent:

Κάνουν ζημίες αυτές οι φωτογραφίες !! Δε βλέπω να το γλυτώνω το εξάμηνο :oops:
Θα πάω και στο 207 αυτές τις μέρες.
Άβαταρ μέλους
www2000
4TF A6 Driver

Δημοσίευσηαπό NickGSI » 20/08/08 5:46

Λοιπόν φίλε μου εγώ έχω GSI και είμαι παρα μα παρά πολύ ευχαριστημένος το έχω 3 μήνες και περίμενα 10 μέρες για να το πάρω!!! λοιπόν κατά την γνώμη μου να κοιτάξεις η σε GSI η σε GT. Θα σου πω για το GSI έχει 6 χρονιά εγγυση τεράστιο πλεονέκτημα! έχει 6αρι κιβώτιο κάτι που δεν έχει κανένα άλλο και είναι και κοντό που σημαίνει ακόμα καλύτερες ρεπριζ....βγαίνει τέλειος το esp. φορά μαρσπιε στο πλάι και σποιλερ μπρος και πίσω πράγμα που δεν έχει κανένα άλλο από αυτά και της πολύ όμορφες κατά την γνώμη ζάντες...από μέσα τα καθίσματα είναι τύπου μπάκες με εξάρα ενισχημενει πλευρική στήριξη δεν κούνησε από το κάθισμα είναι υπερβολικά άνετα το κιβώτιο είναι παρά πολύ καλό είναι το ίδιο με το opc...το αμαξι είναι παρά πολύ γρήγορο...παρά πολύ καλό πάτημα στον δρόμο και πολύ άνετο στα ταξίδια...είναι το μονό από αυτά που φορά το καινούριο Esp plus και ειναι φορτωμένο συστήματα...αφού αν πατήσεις πολύ φρένο πάνω στην στροφή δεν σε αφήνει και πατάει μονό του όσο πρέπει...από θέμα επιδόσεων δυο φορές που πέτυχα GT στον περιφερειακό θες/νίκης άντε γεια τους είχα και μια από εκκίνηση πέρασα ανετα. με polo δεν έχω βάλει αλλά στο youtube θα βρεις εχει ενα video γερμανικου περιοδικου και ειναι μπροστα το GSI, όσο για τα Punto και bravo δεν το συζητάμε τα αμάξια είναι πολύ πίσω από όλα...
NickGSI
4TF Newbie Driver

Δημοσίευσηαπό corsair » 20/08/08 9:35

Ρε παιδια, η Opel Sinis απο ποτε βαζει τους υπαλληλους της να γραφουν στο φορουμ?
Corsair... the master of deception :shifty:
corsair
4TF N4 Driver

Δημοσίευσηαπό spiros » 20/08/08 9:46

αρκετα μετα τη Renault... :shifty:
Εικόνα
Πωλούνται χωράφια στο Ράγιον Ηγουμενίτσας. Πληροφοριες με p.m.
Άβαταρ μέλους
spiros
4TF WRC Driver

Δημοσίευσηαπό adis4gr » 20/08/08 11:26

χωρις να ξεχναμε υπαλληλους της vw ομως... :shifty:
η Ελλαδα ειναι πνευμα και το πνευμα ειναι ανεξικακο!
you come from nothing,you go to nothing...what have you lost? NOTHING!

Ο,ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!

P for PANCETTA!!!!
flapsdown said " αιντα οπελαρα", who is flapsdown???? τελικα πηρε Bravo?
Άβαταρ μέλους
adis4gr
4TF Gr. B Driver

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κατασκευαστές και μοντέλα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: asxG, dimgster, drdino, Giwrgos_AlfaGT, MSN [Bot], nx250, onyx !, swift b.p.m, TasoR, VolvoZeus και 14 επισκέπτες