από ELTASSOS » 07/01/12 13:25
εχουν περασει απο τα χερια μου σαν ιδιοκτητης τα εξης
5 ΝΙΒΑ
2 Λαντ κρουισερ (του 99 + και 2004)
1 ΤΖΙΜΝΥ του 2002
1 Γκραν Βιταρα 2Λ του 99
1 ΜΑΖΝΤΑ Β-2600
1 ΤΤ ΚΟΥΑΤΡΟ αν θεωρειται 4-κινητο με την κλασσικη εννοια.
Τωρα, λογω κρισης εχω μονο το ΝΙΒΑ (ψιλοφτιαγμενο) με πινακιδες. Θα ηθελα να εχω ομως το ΝΙΒΑ στο χωριο μονιμα για να το χωνω χωρις ενοχες και το λαντ κρουισερ του 99 (ειναι στο γκαραζ με πινακιδες παραδομενες) ...για ολες τις αλλες δουλειες και για χωσιματα εκτος εδρας + χωριου.
Ειναι βασικο το 4χ4 ναχει κοντα κοντα οποτε κατι φορεστερ τεριος παντα καλα ειναι για αυτο που σχεδιαστηκαν (ισωσ και εξαιρετικα) αλλα για μενα δεν....
επισης εχω οδηγησει αυτοκινητα φιλων, φορεστερ, ντεφεντερ (του 90 με τον μικρο κινητηρα) και ρειντζ. Το Ντιφεντερ το θεωρω σαν πακεττο χειροτερο απο ΝΙΒΑ λογω καταναλωσης, κοστους συντηρησης εποδοσεων και σχεδιασμου, αν και απο μουρη ειναι πολυ καλυτερο, αν μετραει αυτο. Το ρειντζ πολυ καλο αλλα πολυ ηπιο στα πιο δυσκοολα οφφ κομματια, ισως και λογω φοβου ζημιας που οικονομικα σφαζει. Το φορεστερ πολυ καλο σε ολα εκτος απο τα πολυ οφφ κομματια και κυριως λογω του οτι τα κοντα του δεν ειναι αρκετα κοντα για καθετες εφορμησεις. Το ιδιο και το τεριος που ναι μεν η πρωτη του ειναι κοντη αλλα δεν αρκει για κατι ζορικο.
παντα δεν εχω οδηγησει..θαθελα πολυ να τσεκαρω ενα παντα 4χ4 ντιζελ....που ναι μεν δεν εχει κοντα αλλα λογω ροπης ισως να μην τα χρειααζευται και τοσο (καλα στην ανηφορα βολευεται,αλλα στα γκρεμια και παγβμενες αποτομες κατηφορες τι κανουμε?)
Επισης ενδιαφερομαι να ακουσω και γνωμες για Λαντ Ροβερ φρηλαντερ..ξερω οτι εχει κουμπι για κατηφορες που για μενα ειναι σημαντικο αλλα στα υπολοιπα τι λεει σαν αμαξι..?..αποιος θελει ας μου πει γνωμη διοτι ειναι στα υποψηφια για αγορα (μεταχ εως 8000)...για να συμβιβαστω λογω κρισησ και να αντικαταστησω το ΝΙΒΑ.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΔΗΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥς?