Jeep Cherokee 3.7 Sport
Εγώ έχω κάνει ~3000Χλμ. Απο αυτά ένα 20-30% εκτός δρόμου.
ΥΠΕΡ:
Ακόμα τα χαζεύω στο δρόμο. Πιστεύω ότι είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο!
Εχει πολύ καλή ορατότητα και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στο δρόμο. Ακόμα και στα στενάκια εντός πόλης στρίβει πολύ καλά και δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη σε σχέση με τον όγκο του.
Επίσης δεν έχει καθόλου φασαρία και δεν τρίζει τίποτα εκτός απο την πόρτα του πορτμπαγκάζ που θέλει ρεγουλάρισμα...
Στην άσφαλτο ταξιδεύει άνετα εώς τα 160Χλμ και δεν είναι διαίτερα ευαίσθητο στον άνεμο όπως θα το περίμενε κανείς.
Τα φρένα του είναι ότι καλύτερο έχω δεί μέχρι στιγμής. ΤΟ ABS δεν μπαίνει εύκολα. Ειδικά εκτός δρόμου είναι ρυθμισμένο να μην ενεργοποιείται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες...
Εκτός δρόμου είναι εντυπωσιακό που μπορεί να πάει ο μέσος οδηγός. Μέχρι στιγμής δεν με κρέμασε ποτέ.
ΚΑΤΑ:
Η άνεση εκτός δρόμου και ιδιαίτερα σε μέτριο χωματόδρομο όπου γίνονται οι περισσότερες διαδρομές δεν είναι ότι καλύτερο. Πχ ένα Subaru εδώ είναι το απόλυτο εργαλείο...
Δεν έχει σχεδόν καθόλου θήκες, τσέπες κτλ στο εσωτερικό του ενώ παράλληλα το ντουλαπάκι είναι πολύ μικρό. Αυτό είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό για σύγχρονο αυτοκίνητο
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το πιο αδύναμο σημείο του αυτοκινήτου. Εϊναι αργό στις αλλαγές ενώ τα "αργά" του δεν είναι όσο αργά θα έπρεπε. Οταν κατεβαίνει απότομη κατηφόρα αισθάνεσαι ότι θα ήθελες ο κινητήρας να φρενάρει πιο πολύ το αυτοκίνητο.
Η κατανάλωση είναι υψηλή. όπως σε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το εκνευριστικό είναι ότι το τεπόζιτο είναι μικρό. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να είναι τουλάχιστον κατα 20Lt μεγαλύτερο.
Γενικά το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και πολύ παρεξηγημένο στην Ελλάδα. Στην Αμερική είναι ένα φτηνό αυτοκίνητο για τον μέσο πολίτη ενώ εδώ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια όργανο επίδειξης ευμάρειας. Μου αρέσει ότι όλα είναι πολύ απλά χωρίς πολλά-πολλά ηλεκτρονικά. Μερικές φορές όντως μου θυμίζει τα JMC που είχαμε στο στρατό...